La PDE organitza una concentració al Trabucador quan es complixen tres anys del temporal Gloria

La Plataforma en Defensa de l'Ebre convoca una concentració el diumenge 22 de gener a les 12 hores al Trabucador per explicar la situació actual del Delta i anunciar mobilitzacions imminents

La barra del Trabucador, parcialment submergida després dels temporals Glòria i Filomena
La barra del Trabucador, parcialment submergida després dels temporals Glòria i Filomena | ACN
Aguaita.cat
11 de gener del 2023
Actualitzat a les 12:13h
El pròxim 20 de gener es complixen tres anys del temporalGlòria. En aquestos tres anys, malgrat tot l’enrenou mediàtic del moment i de petits avenços, el deltadel'Ebre segueix sense tenir un pla d’actuacions que aborde tant els problemes que hi ha a la costa amb l’erosió i regressió, com l’enfonsament de la planadeltaica.  
 
Segons la PlataformaenDefensadel'Ebre (PDE) "el delta necessita un pla de protecció clar i concret com tenen al Mar Menor. Un pla dotat de pressupost i cronograma d’actuacions que resolguin de manera integral els problemes històrics ocasionats a la conca per la gestió que s’ha fet en les darreres dècades, especialment, per la reducció de cabals sòlids i líquids que baixen pel riu. Aquestos problemes estan agreujats per la pujada del nivell del mar per l’escalfament global del planeta i l’emergència climàtica".  
 
Per tot això, convoquen als mitjans de comunicació i la ciutadania que els vulga acompanyar a la concentració que faran el diumenge22degener a les 12 hores al Trabucador per explicar la situacióactual del Delta i anunciarmobilitzacions imminents que convocarà la Plataforma en Defensa de l’Ebre amb el recolzament d’altres entitats del territori.