Cinta Farnós es perfila com la nova directora del Consorci de la Batalla de l'Ebre

La politòloga i escriptora perellonenca ha treballat desenvolupant polítiques de memòria democràtica a la Generalitat de Catalunya i també com a tècnica superior en altres departaments i en tasques de polítiques de gènere

Cinta Farnós (El Perelló, 1986) és politòloga i escriptora.
Cinta Farnós (El Perelló, 1986) és politòloga i escriptora. | Cedida
Sílvia Berbís
10 de gener del 2023
Actualitzat el 08 de febrer a les 10:55h
La politòloga i escriptora perellonenca Cinta Farnós (1986) es perfila com a nova directora del Consorci Memorial de la Batalla de l’Ebre (Comebe). Segons ha pogut confirmar Aguaita.cat, la seua incorporació es podria produir a finals d’este mes de gener, un cop nomenada per la conselleria de Justícia. Serà un dels últims nomenaments que resta per tancar entre els càrrecs del Govern ebrenc substituïts a conseqüència de la sortida de Junts de l’executiu de Pere Aragonès, que comporten també la destitució de l’encara director del Comebe, el rapitenc Joan Baptista Forcadell, que ocupa el càrrec des de l’agost del 2021. 

Pel que fa a la trajectòria de la futura directora del Consorci, en els últims dos anys i mig (fins al passat mes de desembre), Farnós ha treballat desenvolupant polítiques de memòria democràtica a la Generalitat de Catalunya i també ha estat treballant com a tècnica superior en altres departaments, actualment a Interior, i també havia desenvolupat tasques relacionades amb les polítiques de gènere.  

Així mateix, de la seua trajectòria professional destaca també la seua labor com a escriptora, inicialment en el camp de la narrativa curta, amb obres com Cosins llunyans i altres contes (2014), la guia gastronòmica Comer bien en el Camino de Santiago (2015) i les col·laboracions al diari digital Núvol escrivint opinió i crítica. El seu reconeixement públic com a escriptora va fer un salt endavant ara fa un any, quan va debutar amb un èxit molt notable en el gènere de la novel·la, amb el seu llibre Geosmina, sota el segell de la reapareguda editorial La Magrana.