Movem Tortosa reclama la millora dels carrers del Call Jueu

El partit també demana la recuperació de l’antiga terrisseria i la canalització del barranc del Cèlio

La formació progressista recorda el gran valor històric i patrimonial del Call Jueu de Tortosa
La formació progressista recorda el gran valor històric i patrimonial del Call Jueu de Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
19 de desembre del 2022
Actualitzat a les 19:48h
MovemTortosa ha presentat avui la segona de les mocions que portarà al primer Plemunicipaldel2023, una proposta que torna a ficar damunt la taula la necessitat urgent de rehabilitació d’este espai històric i emblemàtic de la ciutat i la seua posada en valor mitjançant la redacció d’un PlaIntegraldelCallJueu que ha d’incloure la millora i pavimentació dels carrers, la recuperaciódel’antigaterrisseria del segleXIX, la canalització del barrancdelCèlio i la recuperaciód’habitatges.

El portaveu de MovemTortosa, JordiJordan ha volgut destacar estes quatre actuacions, com a imprescindibles per a l’eficàcia del Pla Integral. “A més de la pavimentació de carrers tan importants com el carrer Vilanova, ara en molt mal estat, cal canalitzar el barranc del Cèlio, tal i com s’ha fet amb tots els barrancs al seu pas per Tortosa, per poder integrar-lo urbanísticament al Call i connectar-lo amb la Universitat”. Jordan ha destacat el gran nombre d’habitatges de propietat municipal al Call, que permetrien, per una part recuperar-ne molts directament i d’altra, crear un parc públic d’habitatge per contribuir a la repoblació del barri. “La recuperació de l‘antiga terrisseria, també de propietat municipal, com a equipament per al barri permetria una dinamització del Call que es complementaria amb altres actuacions d’aquest Pla Integral tan necessari per a la seua recuperació” apunta Jordan.

La formació progressista recorda el gran valor històric i patrimonial del Call Jueu de Tortosa. Un espai amb un gran potencial d’atracció turística de qualitat que tal i com denuncia el seu portaveu Jordi Jordan, “està en una situació d’abandonament de fa anys, sense una gestió i planificació d’actuacions a llarg plaç per aconseguir la seua recuperació, fet que evidencia “la nul·la sensibilitat pel Call Jueu” de l’actual govern de Roigé.

Cal recordar que Movem Tortosa ja va portar al ple una moció similar a principis d’aquest mateix any on ja reclamava una millora del Call mitjançant la redacció d’un Pla Integral que precisament inclogués accions coordinades i globals planificades en el temps amb un sentit de conjunt, tenint en compte els agents socials i econòmics del barri, precisament per evitar descoordinació entre les diferents accions que s’han dut a terme i que no han suposat cap canvi en la situació del Call Jueu.
En aquest sentit, Jordi Jordan, ha valorat una vegada més el gran valor del Call Jueu, no només per al barri de Remolins, sinó per a tota la ciutat. Segons Jordan aquest “és un espai amb un gran potencial que es veu limitat per anys d’inacció. Per això demanem un cop més aquest Pla Integral que n’ha de permetre la seua recuperació”.