Movem Tortosa proposa ajudes per a Pimes i autònoms per mitigar la inflació i el preu de l’energia

Movem Tortosa vol contribuir des del municipalisme a donar suport econòmic als petits negocis, que veuen perillar la seua viabilitat per la conjuntura econòmica i política actual

Roda de premsa de Movem Tortosa
Roda de premsa de Movem Tortosa | Cedida
Aguaita.cat
12 de desembre del 2022
Actualitzat a les 15:33h
MovemTortosa ha presentat avui la propera moció que portarà al primerPlemunicipal del 2023, una proposta que preveu la creació d’una línia d’ajuts específics per a Pimes i autònoms per pal·liar l’increment del cost de l’energia i per tant, mitigar els efectes de la inflació des de l’administració municipal, com ja han fet altres ajuntaments d’entre els quals destaquen el de València o Barcelona.
 
La formació progressista planteja estos ajuts de manera complementària als que poden arribar d’altres administracions superiors amb la mateixa finalitat. Per poder-ne ser beneficiari cal tractar-se d’autònoms i empreses instal·lades al terme municipal de Tortosa i que puguen demostrar a través d’una declaració jurada que han augmentat el seu cost energètic i les despeses derivades de la seua activitat econòmica en més de 500 euros, a comptar des de l’inici de la guerra d’Ucraïna, moment en que es va disparar el preu de l’energia. L’objectiu és pal·liar l’increment del cost de les activitats econòmiques desenvolupades al terme municipal i ajudar les empreses més febles a sobreviure durant els moments més difícils.
 
Quan a la quantia d’estes ajudes, JordiJordan, portaveu de MovemTortosa, no ha volgut fixar una quantitat “per poder arribar a un consens i perquè no tenim cap tipus d’informació sobre els ingressos i les despeses de l’Ajuntament, ni cap proposta de pressupost per a l’any vinent”. De tota manera, en base al que han fet altres ajuntaments, Jordan ha explicat que estes ajudes s’han situat entre els 200 i els 500 euros,  segons  cada  municipi  i  sempre  tenint  en compte  que  han de  ser complementaries a les que han d’arribar de la Generalitat i l’Estat.
 
En este sentit, Jordan ha explicat que “aquestes mesures extraordinàries i directes poden ser comparables a les activades en els moments més durs de la pandèmia, on van sorgir ajudes per contrarestar els efectes de la covid i que tan necessàries són també en aquests moments d’inflació i incertesa per a un col·lectiu tan important per a la ciutat i alhora tan sensible a les crisis, com són les Pimes i els el autònoms"