17
de novembre
del
2022
Actualitzat
a les
12:01h
Un any més i arribada la tardor, el cítric es corona com el producte estrella de la gastronomia ebrenca amb motiu de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina, que tindran lloc a Alcanar i lesCases del 18 de novembre al 18 de desembre.
La clementina oferix molt de joc a la cuina i inclou tant les receptes que s’han fet tota la vida i que s’han transmès de generació a generació amb un toc cítric com aquelles creacions més contemporànies i innovadores. ÀngelLlasera, portaveu del Col•lectiu, recorda que “aquestes Jornades, que ja són un clàssic de la temporada, incentiven la creativitat i la cuina d’autor, gràcies a les característiques tan especials de la seua pell i aroma".
Els restaurants que participen en vint-i-vuitena edició són Bitàcora, CanManel, LaCosta, LaMarinada, LesPalmeres i CitrusdelTancat. Els menús oscil•len entre els 30 i el 59 euros i es poden consultar al web municipal i a les seues xarxes socials.
Entre d’altres, els comensals podran gaudir de propostes com ara tàrtar de tonyina, alvocat i clementina, crema de bolets amb anguila fumada, ametles laminades i oli de clementina, palaia a la meunière de clementina o crema de fulla de taronja amb gessamí.
I com cada any, les Jornades Gastronòmiques de la Clementina també volen donar suport al citrícola, que està vivint un inici de temporada incert. JordiMonfort, regidord’AgriculturaiTurisme, recorda que amb les jornades també es pretén “reivindicar i posar en valor el nostre producte i incentivar l’ús del cítric a la cuina, més enllà del seu consum habitual”.
>> Consulteu els menús de les XXVIII Jornades Gastronòmiques de la Clementina.
Menús de les Jornades Gastronòmiques de la Clementina a Alcanar i Les Cases Foto: Ajuntament d'Alcanar