La reducció del servei d'ambulàncies a la Ràpita arriba al ple de setembre

Salut preveu prescindir de l'ambulància que actualment fa reforç durant 12 hores i quedar-se únicament amb una ambulància 24 hores.

Redacció
27 d'agost del 2014
CAP de la Ràpita
CAP de la Ràpita | Google Street View
CAP de la Ràpita Foto: Google Street View

El regidor no-adscrit i alcaldable per Més Ràpita a les municipals, Pedro Hernández, portarà al ple d'este setembre la reducció del servei d'ambulàncies per a l'any que ve al poble, com ja s'ha previst a Alcanar.

Segons la moció que el grup ha registrat amb la intenció que siga debatuda en el pròxim ple, el DOGC del passat 11 de 2014, publica mitjançant anunci "la licitació per adjudicar un contracte de gestió de serveis públics, pel qual el CatSalut adjudicarà la gestió dels serveis de transport sanitari en la modalitat urgent (TSU) i no urgent (TSNU) a Catalunya".  "En l’annex 1.2.A s’estableix el LOT D-Terres de l’Ebre i, en concret, pel que afecta al Montsià; es planteja que a la població, Sant Carles de la Ràpita, s’hi quede una sola ambulància SVB 24 hores, cosa que eliminaria el servei de reforç de 12 hores de què disposem actualment", denuncien.

"Som una població de 15.000 habitants i a l’estiu, com a poble turístic, superem els 25.000 habitants. Considerem que el servei d’una única ambulància no serà suficient, i més tenint en compte que també servirà per reforçar les mancances d’altres poblacions del voltant, i llavors la Ràpita quedaria desatesa", lamenta Pedro Hernández.

Per això, la moció demana mostrar el rebuig de l’Ajuntament de la Ràpita a la reducció dels serveis de transport sanitari i demanar que es mantinga el servei actual i traslladar els acords al departament de Salut.