Es descarta un abocament greu com a origen de l'espuma apareguda al tram del riu Ebre a Ascó

L'ACA analitza mostres de l'aigua que s'han recollit en col·laboració dels Agents Rurals

Escuma surant al Riu Ebre a Ascó
Escuma surant al Riu Ebre a Ascó | Ascó Televisió
Aguaita.cat
16 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:42h
L'origen de l'espuma que ha aparegut este dimecres al matí al riuEbre no seria "un abocament greu". Com ha avançat Televisió d'Ascó, este matí han aparegut restes d'espuma al tram del riu proper a l'assut d'Ascó. L'Ajuntament ha donat l'avís a l'AgènciaCatalanadel'Aigua (ACA), que ha enviat un inspector, i als AgentsRurals, que també hi ha desplaçat una unitat. Quan han arribat ja no han trobat restes d'espuma, però han pres mostres de l'aigua que ara s'analitzen. No es descarta que l'espuma s'haja produït per "una caiguda forta a l'aigua que té matèria orgànica".

Segons fonts de l'Agència Catalana de l'Aigua, la inspecció s'ha fet al riu Ebre este dimecres al matí, al lloc on han aparegut les espumes i aigües amunt. Els tècnics i Agents Rurals només han trobat ja algunes escumes sota el pont de la C-12 a Ascó i també en alguns salts d'aigua. La principal hipòtesi és que es tracta "d'escumes naturals", que es produeixen al riu durant la primavera.

A causa de les altes temperatures actuals, poc habituals per l'època, s'hauria pogut tornar a repetir aquest fenomen. Estes escumes es generen en els salts de l'aigua i desapareixen al cap de pocs metres. Es descarta que es tracte d'un abocament d'un establiment concret.