ERC Ebre demana la creació d’una comissió mixta per accelerar les actuacions al Delta

Mitjançant una esmena als Pressupostos de l’Estat, Esquerra planteja la creació de la Comissió mixta per millorar la coordinació, el seguiment i agilització de les actuacions que s’han de fer per protegir el Delta

El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó
El president de la Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana, Albert Salvadó | Cedida
Aguaita.cat
15 de novembre del 2022
Actualitzat a les 19:12h
El president de la Federaciódel’Ebred’EsquerraRepublicana, AlbertSalvadó, ha presentat l’esmena a l’articulat dels Pressupostos Generals on es demana la “creació d’una comissió mixta paritària Generalitat de Catalunya – Govern de l’Estat contra la regressió del Delta de l’Ebre”.

“Per Esquerra Republicana aquesta és una esmena prioritària perquè pot generar un marc adequat per poder avançar, ser més efectius i accelerar les actuacions a fer en la protecció del Delta de l’Ebre”. Ha dit.

Salvadó ha afirmat que “l’objectiu d’aquesta comissió mixta paritària Estat – Generalitat seria el de millorar la coordinació, el seguiment i l’agilització de les actuacions que s’han de fer al Delta”.

D’aquí que hagi qualificat l’esmena de “transcendent i important”, perquè la comissió, “habilitaria un instrument estable i permanent de comunicació i coordinació tècnica entre Estat i Generalitat per actuar al Delta, que facilitaria l’execució de les actuacions a fer; i evitaríem amb antelació obstacles i impediments entre administracions”.

Salvadó ha manifestat que “el Delta no pot esperar més, calen actuacions el més ràpid possible, i, per tant, si no creem el marc amb el qual puguem resoldre i consensuar els projectes serà molt complicat fer-ho a la velocitat que toca”.

L’esmena registrada per Esquerra Republicana fixa que la comissió  tindrà per finalitat articular una definició consensuada, calanderitzada i amb estimació econòmica anual a càrrec dels Pressupostos Generals de l’Estat de mesures a desenvolupar en el “Plan para la protección del Delta del Ebro”, a més de fer-ne un seguiment específic de la seva implementació. També es demana que la comissió es constitueixi com a màxim un mes després d’aprovar-se els pressupostos

Per últim Esquerra també es proposa formalitzar un conveni entre el Govern de l’Estat i la Generalitat que permeti implementar les obres previstes a l’EstratègiaDelta, i recorda la necessitat de crear la comissió Generalitat de Catalunya – Govern de l’Estat,  tal com es va acordar en la sessió de la comissió Mixta de Transferències, de 29 de juliol de 2008, recollida al Reial Decret de 1387/2088 en matèria d’ordenació i gestió del litoral.