Oberta la convocatòria dels premis Emprenedoria i Acció Jove del Consell Comarcal del Baix Ebre

En tots dos casos el termini de presentació de sol·licituds és obert fins al 30 de novembre

Consell comarcal del Baix Ebre.
Consell comarcal del Baix Ebre. | Cedida
Redacció
15 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:39h
El Consell Comarcal del Baix Ebre ha obert la convocatòria del Premi Emprenedoria 2022 i del Premi Acció Jove 2022, en tots dos casos el termini de presentació de sol·licituds és obert fins al 30 de novembre. “Amb estos reconeixements volem potenciar, d’una banda, les oportunitats de negoci per contribuir al desenvolupament socioeconòmic de la comarca i de l’altra les millors iniciatives juvenils desenvolupades a la comarca”, ha manifestat el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Xavier Faura.

En el cas del Premi Emprenedoria, es poden presentar projectes que hagen iniciat l’activitat a partir del 16 de novembre de 2021 fins al 15 de novembre d’enguany. Totes les candidatures han de presentar un pla d’empresa de la idea de negoci i un audiovisual on l’emprenedor explique breument el seu projecte. El jurat valorarà la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte; la creació de llocs de treball; la innovació i valor afegit del projecte i la responsabilitat social empresarial, entre altres aspectes.

El projecte guanyador rebrà una dotació econòmica de 1.500 euros i la cessió durant un any dels espais comuns del Viver d’Empreses i Centre de Negocis Baix Ebre Innova. També rebrà l’assessorament tècnic i el suport logístic dels tècnics del viver. A més, el jurat valorarà la possibilitat de concedir un accèssit, que consistirà en la cessió durant un any dels espais comuns de Baix Ebre Innova.

Pel que fa al premi Acció Jove, els projectes que es presenten han d’haver iniciat l’activitat abans de l’octubre d’enguany i els destinataris són les persones físiques d'entre 16 i 30 anys o les entitats sense ànim de lucre que tinguen la seua seu al Baix Ebre i desenvolupen accions destinades al jovent de la comarca.

Els membres del jurat tindran en compte la viabilitat del projecte, el compliment dels objectius, la incidència de l’activitat en la població, l’originalitat i singularitat de l’activitat. Quant a la dotació econòmica del Premi Acció Jove, hi haurà un primer premi de 900 euros i un segon premi de 600 euros.

En l’edició 2021, el Premi Emprenedoria se’l va emportar la llibreria La Irreal, mentre que el Premi Acció Jove va ser pel Club Esportiu Futsal Tortosa 2014 (primer premi) i Club de Rem Tortosa (segon premi).