La llibretera Rosa Cubeles rep l’onzè premi Lo Grifonet d’Òmnium Terres de l'Ebre

El Grifonet ha estat atorgat a Rosa Cubeles, llibretera recentment jubilada, després de la seua tasca al capdavant de la centenària llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa

Aguaita.cat
14 de novembre del 2022
Actualitzat a les 10:14h
Joana Serret, bibliotecària d'Amposta fa entrega del premi Grifonet a Rosa Cubeles, llibretera tortosina, recentment jubilada
Joana Serret, bibliotecària d'Amposta fa entrega del premi Grifonet a Rosa Cubeles, llibretera tortosina, recentment jubilada | Cedida
El passat dissabte, 12 de novembre, es va fer l’entrega de l’onzena edició del premi Lo Grifonet que atorga Òmnium Terres de l’Ebre al restaurant La Torreta de Remolins de Tortosa, en un ambient íntim entre amics i familiars de la premiada.

El premi s’atorga a una persona que per la seua trajectòria cultural o científica i per la importància i exemplaritat de la seua tasca intel·lectual, social o humana, hagi contribuït de manera notable i continuada a la vida cultural, social o científica de les Terres de l’Ebre.

La votació es va fer entre els cinc candidats a obtenir tal reconeixement per part dels socis i sòcies d’Òmnium, que van decidir que la mereixedora del premi Lo Grifonet 2022 fos la llibretera Rosa Cubeles Gil. Recentment jubilada, després de la seua tasca al capdavant de la centenària llibreria La 2 de Viladrich de Tortosa. Des de l’entitat volem valorar la seua aportació i sensibilitat per la literatura i els autors ebrencs.

Durant l’acte d’entrega, dues de les seves companyes de feina, Vanessa Bargalló i Ester Galindo, van fer-li la glossa sobre la seua trajectòria destacant la seua passió per l’ofici. L’homenatjada també va rebre de mans de l’anterior premiada, la peça escultòrica feta per Cinta Sabaté.

La vetllada va cloure amb unes paraules de la presidenta d’Òmnium Terres de l’Ebre destacant l’orgull d’incorporar una nova dona a la llista dels guardonats amb el premi i finalment, l’actuació musical d’Albino Tena.