El nou partit La Ràpita XXI es presenta com l’alternativa municipal a les eleccions de 2023

Alguns dels impulsors del nou partit com Francina Molina pertanyen al grup no adscrit municipal després de trencar per desavinences amb el partit Més Ràpita a meitat de legislatura

Presentació del nou partit local La Ràpita XXI que concorrerà a les eleccions municipals de 2023
Presentació del nou partit local La Ràpita XXI que concorrerà a les eleccions municipals de 2023 | Cedida
Aguaita.cat
10 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:53h
El passat dimecres, dia 9 de novembre, es va donar a conèixer públicament LaRàpitaXXI, un noupartitlocal que es presentarà en les properes eleccionsmunicipals de 2023, es considera de caire independent i desvinculat de totes les sigles ja existents. La idea principal de la nova formació és donar als rapitencs i rapitenques “una alternativa real a les ja conegudes, aportant noves cares, noves formes de fer i de treballar i un punt de vista diferent i actualitzat”, segons exposen els promotors.

Actualment, el partit ja està registrat i amb tots els tràmits fets i estan treballant en la confecció de la llista. Segons han avançat els seus fundadors: "Es tracta d'una llista molt heterogènia amb gent de molts àmbits, fet que permet actuar i conèixer mancances i possibilitats en molts sectors que es contemplaran al programa electoral". 

Pel que respecta al cap o la cap de llista que encapçalarà la candidatura a les eleccions encara no ho està decidit, ja que seran els membres de la llista els que l’escolliran en assemblea.

Una de les integrants del nou partit és FrancinaMolina, actualment regidora del grup no adscrit des que va trencar amb MésRàpita a meitat legislatura. Ella, juntament amb altres dels impulsors del nou partit, es van presentar a les últimes municipals a la llista de Més Ràpita, formació que van abandonar per desavinences amb el portaveu i cap de llista, Pedro Hernández. 

Els impulsors del partit es mostren optimistes pel que fa al resultat que puguin obtenir en les properes eleccions municipals, tot i que destaquen que es mantenen amb els peus a terra, tenint en compte que “som un partit nou que la gent de moment no coneix”, apunten. Tot i això, estan convençuts que amb el seu programa i idees aconseguiran captar als rapitencs i rapitenques que “estan decebuts amb la política actual i que busquen cares renovades per estar al consistori”.

Els seus portaveus destaquen que: “Volem tornar a impulsar la Ràpita com a referent a les Terres de l'Ebre, ampliant els seus horitzons d'actuacions de caire Nacional i Internacional en tots els aspectes possibles (gastronòmics, turístics, econòmics, etc.), conclouen.