Balcells garantix el compromís ferm per un nou hospital ebrenc, però avisa que cal pressupostos

El conseller de Salut fixa al novembre la licitació de la reforma del Verge de la Cinta mentre Jordi Jordan demana que esta vegada el nou Hospital no es quede com una promesa

El conseller Manel Balcells, al ple del Parlament
El conseller Manel Balcells, al ple del Parlament | ACN
Aguaita
09 de novembre del 2022
Actualitzat a les 11:27h
El consellerdeSalut, ManelBalcells, ha garantit que el Govern manté un compromís “ferm” per la construcció d’un nouhospital de les Terres de l’Ebre, però ha advertit que cal tirar endavant uns nous comptes. Concretament, ha xifrat en 500.000 d’euros la partida necessària per a la planificació del noucentresanitari. “Necessitem un pressupost per fer-ho, i suposo que vostès estaran atents que puguem tenir-lo per a fer això”, ha expressat, dirigint-se als comuns, durant la sessiódecontrol al Parlament. D’altra banda, ha anunciat que este novembre sortirà la licitació per a la reforma del VergedelaCinta perquè les obres comencen tan aviat com siga possible.

Finalment, el conseller ha projectat “una mirada encara més llarga” per abordar “com es dona cobertura a les Terres de l’Ebre”. El titular de Salut ha dit que fan falta professionals a la zona i ha argumentat que caldrà “ser propositius” i també “fer una discriminació positiva” als professionals que treballen a l’Ebre perquè “puguin establir-se i retenir-hi el talent”. 
 
Per la seua banda, el diputat d'EnComúPodemJordiJordan ha advertit que "s'ha acabat el temps de les bones paraules" i ha afirmat que introduir la partida per al nou hospital "seria un pas endavant" en la negociació dels comptes amb el Govern. I s'ha adreçat al conseller: "Amb l'hospital de Tortosa, vostè té l'oportunitat de demostrar que els incompliments dels anteriors governs no seran els seus".