Florette dobla la producció i els llocs de feina a la planta de Tortosa en poc més d'un any

L'empresa estudia implantar el model propi de producció i comprar terrenys per produir la matèria primera a la zona

Foto dels representants de Florette i autoritats territorials a la planta de la companyia navarresa al polígon Catalunya Sud.
Foto dels representants de Florette i autoritats territorials a la planta de la companyia navarresa al polígon Catalunya Sud. | Anna Ferràs ( ACN)
Aguaita.cat
08 de novembre del 2022
Actualitzat a les 16:10h
L'empresa Florette ha doblat la producció i els llocs de feina de la seua planta de Tortosa, l'única a Catalunya, quan fa poc més d'un any de la posada en marxa de fàbrica. Amb l'última ampliació, ja disposa de 6.300 metres quadrats, dona 130 llocs de feina i produeix 24 milions de bosses anuals. La companyia navarresa ha destacat que treballa amb empreses de serveis de la zona, que ofereix contractació directa i de qualitat i ha avançat que no descarta desplegar el seu model de producció de matèria primera. "Hi ha un projecte incipient que es treballa per tenir col·laboradors i camps propis de conreu a la zona", ha explicat ÀlexAstruc, director del centre de producció de Florette a les Terresdel'Ebre.
Com ha contat Astruc, director de la planta ebrenca de Florette, l'empresa compta amb 1.800 col·laboradors per abastir-se de matèria primera i portar cada dia 750.000 bosses d'amanida i verdura al mercat. Ho fa amb un "model d'integració" amb el qual el 70% del producte que fan servir prové de camps de conreu propis o de col·laboradors, terrenys que gestiona la divisió agrícola de l'empresa.
 
Florette estudia implantar este model a les Terresdel'Ebre, sobretot a la planadeltaica, on encara no compra producte agrícola, i podria fer-ho a través dels diferents "models legals de gestió" amb els quals pot coordinar-se amb els propietaris dels camps de cultiu o els arrendataris, però fent de gestor dels camps i la producció.
 
De fet, el director del centre ha assenyalat que la potencialitat agroalimentària del territori va ser un dels factors clau per escollir el polígonCatalunyaSud per construir-hi la fàbrica catalana de la companyia navarresa. L'altre van ser les comunicacions estratègiques del polígon, a tocar de l'autopista AP-7, perquè la planta abasteix el mercat català, "molt important per a Florette", i també el de Llevant.
 
Plantaencreixementperfases
 
A la planta del polígon Calalunya Sud ja es produeixen 24 milions de bosses d'amanides i altres verdures envasades, una fita destacada perquè la fàbrica es va posar en marxa al juny de l'any passat, amb 75 treballadors. A la inversió inicial de 13 milions d'euros, s'ha sumat l'ampliació de 650 metres quadrats, que ha costat uns dos milions d'euros més. Ha permès incorporar dues noves embossadores i una línia flexible per a sèries curtes, també un segon sistema de visió artificial i un mòdul de tall d'escaroles, per ampliar la gamma d'este producte i altres varietats.

Dues operaries treballant a la zona de producció de la planta de Florette al polígon Catalunya Sud Tortosa Foto: ACN

Compromísterritorialpold'atracció
 
Florette ha destacat que treballa amb empreses de serveis de la zona i que ofereix contractació directa i de qualitat. Astruc també ha remarcat que col·laboren amb entitats del territori com les fundacionsGentis i Diagrama per donar oportunitatslaborals i formació a personesambdiscapacitat.
 
L'empresa navarresa s'ha reivindicat com a pol d'atracció de l'arribada d'altres potents inversions industrials a les Terres de l'Ebre, com és el cas de Kronospan, també al polígon Catalunya Sud. Diferents representants polítics han agraït l'aposta de la companyia pel territori i els han agraït "l'efecte crida" que ha suposat la seua implantació. "Ha permès consolidar cert renaixement industrial de l'Ebre perquè sigui un pol industrial del país", ha defensat el secretarid'EmpresaiCompetitivitat, AlbertCastellanos.
 
El secretari ha remarcat que la implantació de Florette és un exemple de la tendència de creixement del sector agroalimentari a Catalunya, on és el primer sector econòmic, amb més de 430.000 milions d'euros de facturació i més de 177.000 ocupats. El creixement de la inversió a Catalunya en aquest sector, els últims cinc anys, ha sigut del 80% respecte del lustre anterior, amb 36 projectes amb més de 600 milions d'euros d'inversió directa i 2.160 llocs de treball.