El SEPRONA troba 25 gossos en estat d'abandonament en una finca de Camarles

Els animals han estat intervinguts i entregats a l'Associació ARCA. El responsable dels animals presentava símptomes propis de la “Síndrome de Noe”.

El Seprona va intervenir els 25 cadells i els va portar a la protectora d'animals Arca
El Seprona va intervenir els 25 cadells i els va portar a la protectora d'animals Arca | Guàrdia Civil
Aguaita
07 de novembre del 2022
Actualitzat a les 18:44h
El SEPRONA de Tortosa la Guàrdia Civil de Tarragona ha pogut rescatar a 25 gossos, entre ells 12 cadells lactants, en una finca privada d'un terreny rural obert pertanyent al terme municipal de Camarles. Els cans es trobaven en unes deficients condicions higièniques sanitàries, en estat d'abandonament, fins i tot alguns d'ells presentaven simptomatologia de malalties desenvolupades per la manca de cures que aquests animals de companyia necessiten per al seu normal desenvolupament sense deficiències ni anomalies. A més d'aquestes circumstàncies, tampoc comptaven amb una mínima atenció veterinària que supervisés l'estat de salut dels gossos.

En el moment de la inspecció es va comprovar pels agents actuants del SEPRONA l'absència d'aigua i menjar necessari, el terreny en el qual habitaven presentava una brutícia manifesta i es trobaven en un estat de deixadesa.

Es va poder localitzar al propietari de la finca, la persona presentava símptomes propis de l'anomenada “Síndrome de Noè”, que consisteix en el trastorn mental que porta a la persona a acumular un gran nombre d'animals de companyia, tot i que no se'ls poden proporcionar les cures adequades. Per tal motiu, la unitat actuant del benemèrit cos va contactar amb serveis socials de la localitat de Camarles a l'objecte poder tractar i abordar esta actuació, proporcionar l'assistència psicològica a l'interessat i gestionar la normalitzada sortida i decomís dels animals. Per tot això es va procedir a la retirada de la custòdia dels gossos i van ser traslladats a l'Associació ARCA de la localitat d'Aldover. Allí els cans han rebut alimentació i medicació concorde a l'estat de salut que presentava cadascun.

Dels fets es va confeccionar un expedient informatiu dirigit a l'Entitat Municipal de l'Ajuntament de Camarles.

La Guàrdia Civil té a la disposició del ciutadà el número de telèfon 062, actiu les 24 h del dia, cada dia de l'any, on pot comunicar qualsevol fet relacionat amb el maltractament animal o mal al medi ambient, comptant amb agents especialitzats en protecció de la naturalesa, adscrits a la Comandància de Tarragona.