Èxit de participació en la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre a la Ràpita

Durant el darrer cap de setmana d’octubre, s’ha pogut gaudir d’una àmplia agenda d’activitats que situen el Delta de l’Ebre com el punt de trobada de referència de l’ecoturisme

Bicicletada aquàtica a la Ràpita durant la Festa de l’Ecoturisme
Bicicletada aquàtica a la Ràpita durant la Festa de l’Ecoturisme | Vèrtex Comunicació ( Albert Vidal)
Aguaita.cat
03 de novembre del 2022
Actualitzat a la 13:08h
Del 28 al 30 d’octubre, laRàpita va acollir la quarta edició de la Festadel’EcoturismedelDeltadel’Ebre. Una edició celebrada sota el lema “Salut i Ecoturisme” per reflexionar sobre la importància de la relació entre estos dos àmbits a l’hora de dissenyar el futur del turisme.

Sent la primera vegada la seu de la festa, l’alcaldedelaRàpita, JosepCaparrós, valora de manera positiva “la participació de la ciutadania en cadascuna de les activitats organitzades per celebrar la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre a la Ràpita”, i afegeix que “gràcies a aquestes iniciatives, posem en relleu les característiques de la Ràpita i del territori, i fomentem el model de turisme saludable i sostenible que es pot gaudir a les Terres de l’Ebre”.

En total, tres xerrades i taules rodones; un tast gastronòmic amb maridatge; una demostració de pole dance; quatre activitats ecoturístiques; un Mercat de Sabors; dos concerts; una bicicletada simultània a tot el Delta de l’Ebre, i dos dies de portes obertes a vuit museus, equipaments i centres d’interpretació del Delta, resumeixen la IV Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre, cita que situa el Delta com a punt de trobada de referència de l’ecoturisme.

Activitatsecoturístiquesper a totselspúblics

El tret de sortida de la festa tenia lloc el divendres 28, al Museu de laMardel’Ebre a la Ràpita, on la xerrada inaugural a càrrec del prestigiós científic Fernando Valladares va atreure l’atenció d’un auditori que, posteriorment, va poder gaudir d’una mostra de pole dance a càrrec de l’ambientòloga Gemma Casas, i delectar-se amb un tast gastronòmic i maridatge de la mà del Col·lectiudeCuinadelaRàpita i de la sommelierdeltebrencaLlúciaCastaño.

Entre els plans més destacats, es va poder participar en diverses activitats ecoturístiques, com ara la sortida en barca per observar aus marines en el seu hàbitat organitzada pel ParcNaturaldelDeltadel’Ebre, la sortida amb les innovadoresbicicletesaquàtiques de + mar, i la classe d’iniciació al ioga amb Sònia Sancho, fundadora de YogaMandir.

En la Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre també juguen un paper fonamental els espais de debat i reflexió. En aquesta ocasió, la salut i la natura han marcat els eixos de discussió en dues taules rodones que han comptat amb la participació de representants de diversos àmbits. D’altra banda, i amb motiu de la festa, durant el cap de setmana museus, equipaments i centres d’interpretació del Delta han obert les seves portes gratuïtament. En aquesta línia, com a novetat, MónNatura també ha ofert visites gratuïtes.

Finalment, com ja és tradició, la cloenda de la festa tenia lloc el diumenge amb la bicicletada popular i simultània a tot el Delta de l’Ebre. Des de la Ràpita, Amposta, Camarles, Deltebre, Els Muntells, l’Aldea, l’Ampolla i Sant Jaume d’Enveja, fins a 200 persones van participar-hi, una xifra que s’espera ampliar, edició rere edició, tal com afirma la presidenta de l’Associació d’Empreses d’Ecoturisme del Delta de l’Ebre (AEEDE), Anna Borràs: “Des de l’AEEDE, fem una valoració positiva de la festa en general, demostrant novament que és un format que funciona pel seu equilibri entre la part lúdica i la part de reflexió; motiu pel qual continuarem treballant per arribar a més persones, reforçar activitats com la bicicletada i consolidar el Delta de l’Ebre com a destí de referència de l’ecoturisme”.

Referentdel’ecoturismeaCatalunya

La Festa de l’Ecoturisme del Delta de l’Ebre és una iniciativa de l’AEEDE que per a la seua quarta edició ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Ràpita, l’Ajuntament de l’Ampolla, l’Ajuntament d’Amposta, l’Ajuntament de Sant Jaume d’Enveja, l’Ajuntament de l’Aldea, l’EMD Els Muntells, l’Ajuntament de Camarles, l’Ajuntament de Deltebre, la Federació EUROPARC, el Club de Ecoturismo de España, el Parc Natural del Delta de l’Ebre, l’Agència Catalana de Turisme, la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre, el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i de MónNatura.