Flix rebrà més de 150.000 euros per la rehabilitació energètica de la futura sala polivalent

El projecte de rehabilitació del Sindicat com a espai polivalent i cultural de Flix es dotarà amb 151.323,13 euros.

Aguaita.cat
28 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 9:40h
Obres al Sindicat Vell de Flix
Obres al Sindicat Vell de Flix | Ajuntament de Flix
El Ministeri ha publicat la resolució provisional de la convocatòria en concurrència competitiva de la Línia 1 del Programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics de titularitat local (PIREP local), inclòs al Pla de Recuperació. En total, finançarà 405 projectes dels 1.065 presentats, elegits en base a criteris de qualitat arquitectònica, solidesa, governança, enfocament integral, innovació i oportunitat. Entre ells ha escollit el projecte de rehabilitaciódelSindicat com a espaipolivalent i cultural de Flix, dotant-lo amb 151.323,13 euros.

La llista inclou entitats locals de diferents mides, amb especial rellevància dels municipis de menys de 50.000 habitants, que aconsegueixen fons europeus per a 321 actuacions. El 53% dels edificis públics a rehabilitar es destinen ús cultural, esportiu i educatiu. L’objectiu de les intervencions a finançar és reduir més del 30% el consum d’energia primària no renovable. Els projectes seleccionats registren un enfocament integral de la rehabilitació, basat en els principis de qualitat que promulga la Llei de qualitat de l’Arquitectura.

En el cas de la rehabilitació de l’edifici de l’antic sindicat, el projecte contempla l’aprofitament dels trulls soterrats com a “pou canadenc” per tal de no haver d’agafar aire de la climatització directament de l’exterior. Just aquests dies s’estan fent els treballs d’unió d’aquest sistema de trulls per integrar-los a la climatització. En este sentit, el batlle de la població, FrancescBarbero, s’ha mostrat molt satisfet de “veure reconeguda una solució innovadora pel que fa a l’estalvi i eficiència energètica