L'Agrupació Musical Rapitenca, l’Orfeó Pau Casals i l’Esbart Dansaire Rapitenc celebren l'aniversari

La Ràpita commemora els aniversaris de l’Agrupació Musical Rapitenca, l’Orfeó Pau Casals i l’Esbart Dansaire Rapitenc en la V Nit de la Cultura

Cinquena Nit de la Cultura a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita
Cinquena Nit de la Cultura a l'Auditori Sixto Mir de La Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita
23 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 11:53h
LaRàpita ha celebrat este divendres, 21 d’octubre, la VNitdelaCulturarapitenca en un acte a l’Auditori Sixto Mir. En aquesta celebració, des del consistori s’han commemorat tres entitats culturals de la Ràpita que estan d’aniversari: l’AgrupacióMusicalRapitenca, l’OrfeóPauCasals i l’EsbartDansaireRapitenc, que complixen75, 50 i 40 anys respectivament.

La regidorad’Educació, ÈrikaFerraté, va destacar el compromís que les tres entitats tenen amb la cultura, així com agrair-los públicament la seva implicació: “Gràcies per omplir l’Auditori, les places i els carrers, per portar la cultura rapitenca allí on aneu i, sobretot, per mantenir-la viva. Per molts anys més!”.

La Nit de la Cultura de la Ràpita suposa un reconeixement a totes les persones i entitats de la Ràpita que tenen, d’una manera o d’una altra, un vincle directe amb el món de la cultura. Així com a tots i totes els que fomenten el teatre, el cinema, la dansa, la poesia, l’escriptura, la música i l’escultura, entre altres disciplines. Aquesta festa també es tracta d’un agraïment al seu esforç, talent i dedicació, perquè no hi  ha forma d’expressió més potent i bonica que la cultura.

Durant l’acte, l’alcalde i la regidora de Cultura van lliurar el PremideNarrativaSebastiàJuanArbó2022 a MontseBoldú per l’obra ‘Un mar empresonat entre pestanyes’ i el Premid’EsculturaAgustíVizcarro ‘La Pin’ a IreneAguilar. Totes dues premiades van rebre el diploma acreditatiu i un obsequi consistent en l’obra completa d’Arbó  publicada en tres acurats volums. A més, Cossetàniaedicions s’encarregarà de publicar l’obra de Boldú per a la propera primavera, mentre que Aguilar tindrà l’oportunitat d’exposar al MuseudelaMardel’Ebre l’any que ve. El premi econòmic de l’Arbó és de 1500 euros, mentre que el d’escultura està dotat amb 2000.

Ambdós concursos formen part dels certàmens consolidats a la Ràpita des de fa anys. El premi de narrativa és un dels premis literaris de referència de les nostres terres que porta més de trenta anys en marxa gràcies a tots els escriptors i escriptores que participen cada any. Pel que fa al premi d’escultura, permet reconèixer el treball dels escultors i escultores i, a més, difon la figura de l’escultor rapitenc reconegut com un mestre de forja: Agustí Vizcarro.

En finalitzar el lliurament de premis i un cop acabat el sopar  servit pel  local  rapitenc Freddy Caliu Familar, els assistents a l’acte van poder gaudir de l’actuació musical de l’artista Rampaire.