Operatiu especial dels Agents Rurals amb motiu del Ral·li Catalunya - Costa Daurada 2022

El dispositiu es mantindrà ininterrompudament des de demà 20 d'octubre fins a diumenge 23 i hi participaran més d'un centenar d'efectius

La 57ena edició comença este dijous 20 d'octubre.
La 57ena edició comença este dijous 20 d'octubre. | Cedida
Redacció
19 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 20:32h
El Cos d'Agents Rurals durà a terme un operatiu especial amb motiu de la 57a edició del Ral·li RACC Catalunya – Costa Daurada que comença demà. El dispositiu té per objectiu preservar els espais naturals per on transcorre la prova esportiva, especialment els diversos espais protegits (zones EIN i Xarxa Natural 2000) tenint en compte que l'esdeveniment atrau una gran afluència de públic.

Este operatiu especial dels Agents Rurals es mantindrà ininterrompudament entre demà 20 d'octubre i diumenge 23 d'octubre i comptarà amb el desplegament al territori d'un total d'un centenar d'agents rurals i tècnics de suport. També formarà part de l'operatiu el Grup de Suport Aeri, que farà tasques de control des de l'aire tant amb helicòpter com amb drons.

Els Agents Rurals vetllaran pel bon funcionament de la prova automobilística conjuntament amb el RACC, organitzador del ral·li, i amb Mossos d'Esquadra i Ajuntaments, entre altres. Els agents estaran coordinats amb la resta de cossos i amb l'organització a través del centre de control del ral·li que s'instal·larà a Salou.

El ral·li transcorre per les comarques de la Ribera d'Ebre (Àrea regional de Terres Ebre), Les Garrigues i l'Urgell (Àrea Regional Lleida) i l'Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Tarragonès (Àrea Regional Tarragona). Alguns trams afecten zones protegides, especialment Espais d'Interès Natural. Per això, els Agents Rurals vetllaran per preservar estos espais i perquè el públic assistent respecte l'entorn i les propietats privades. Es farà un especial atenció al control de fogueres, acampades, circulació motoritzada fora dels trams i abocament de deixalles.