Queixes entre els sindicats de Mossos per l'acumulació de marihuana a les comissaries

El sindicat de Mossos d'Esquadra SAP-FEPOL denúncia l'acumulació de marihuana decomissada a les portes de les comissaries com la d'Amposta

Aguaita.cat
11 d'octubre del 2022
Actualitzat a la 13:18h
Marihuana decomissada  a l'exterior de la comissaria de Mossos d’Esquadra d'Amposta
Marihuana decomissada a l'exterior de la comissaria de Mossos d’Esquadra d'Amposta | SAP-FEPOL
Catalunya és el màxim productor de marihuana del Sud d’Europa o d’Europa sencera. Des de fa temps ja, el cos de de mossos d’esquadra explota investigacions amb detencions per salut pública i comisos de grans plantacions. Unes investigacions que donen prestigi a la institució i que la mostra com a única eina que intenta combatre, amb els pocs mitjans dels que disposa, al crim organitzat.

El SindicatAutònomdePolicia (SAP-FEPOL) ha denunciat amb un comunicat i diverses publicacions a les xarxes socials "el mal funcionament del model de gestió dels residus vegetals i sòlids que generen aquestes investigacions. Així mateix ha hagut de denunciar, també en el Consell de la Policia, que les persones membres del cos de mossos d’esquadra haguessin de fer de “jardiners a temps parcial” per tallar, recollir i traslladar les plantacions fins a dependències policials".

Per tant, sobre esta qüestió, des d' esta organització sindical reclamem , una solució global i transversal al problema de la gestió de les plantes comissades. Afirmen que "cal una solució a un problema que, per la gran quantitat d’actuacions policials que provoca, sobrepassa al cos de mossos d’esquadra i que per tant, necessita de la intervenció de tots els actors socials, polítics, policials i judicials per solucionar-la".

A tall d’exemple, el dimarts 4 d’octubre es va trobar a LaRàpita una plantació de més de 3000 plantes." I el problema esdevé quan no sabem què fem amb estes plantes. I què fem? Doncs, prenem la solució més fàcil. La descarreguem a la porta de la Comissaria (sense importar-nos la imatge que oferim a la població) i no tenim en compte els greus problemes, també de salut pública i molèsties que podem generar" expliquen des del sindicat policial SAP-FEPOL denunciant la situació viscuda a les portes de la comissaria d'Amposta.

De fet, tant els mateixos veïns de la Comissaria, com del supermercat que hi ha just al davant ens han traslladat les queixes i la indignació per haver d’aguantar la forta pudor a marihuana que desprenen estes 3000 plantes. 

 
"La professionalitat que mostren els investigadors a la societat, no es correspon amb la què com a cos donem en la gestió de la marihuana. Com a cos no ens podem permetre que la ciutadania que ve a la Comissaria hagi de patir la forta pudor de la marihuana. La ciutadania ve a les Comissaries, entre d’altres, a manifestar-nos que han estat víctimes d’un delicte i per tant, necessita un entorn lluny del que ens provoca el fet de tenir les plantes a les dependències policials" afirmen.

Per tot plegat el sindicat torna a reclamar una solució definitiva que no expose la salut dels efectius del cos de mossos d’esquadra i la de la resta de la ciutadania. Una solució que evite les queixes del veïnat proper a les comissaries.