Èxit de participació en la 6a edició d’Orígens a La Ràpita

Durant tres dies el barri mariner ha transportat la Ràpita a la seua història més recent per reviure els orígens pagesos i mariners dels rapitencs i les rapitenques

Demostració de les feines marineres durant la sisena edició d'Orígens a la Ràpita
Demostració de les feines marineres durant la sisena edició d'Orígens a la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 19:42h
Milers de persones han viscut aquest cap de setmana la sisena edició d’Orígens, la qual ha omplert durant tres dies el barri mariner d’activitats que han transportat laRàpita a la seua història més recent per reviure els orígens pagesos i mariners dels rapitencs i les rapitenques.

Ahir al vespre, en la cloenda esta edició, l’alcaldedelaRàpita, JosepCaparrós, i el regidord’Identitat, RafaBalagué, van anunciar les dates de la setenaediciód’Orígens que se celebrarà els dies 13, 14 i 15 d’octubre de 2023, així com van posar de manifest la satisfacció que senten a causa l’èxit de participació. “Acabem la 6a edició d’Orígens i vull donar les gràcies a la gent del Xicago, a la comissió d’Orígens, entitats, establiments, comerços, famílies…, en definitiva, a tot el poble de la Ràpita per fer d’aquesta edició un nou èxit”.

El regidor apunta que “portàvem tota la setmana preocupats pel temps i, finalment, ens va acompanyar, la qual cosa ha permès que puguem fer una edició molt bona amb activitats de tot tipus i amb els carrers vius i plens de gent”. Balagué manifesta que “el poble tenia moltes ganes d’Orígens i després d’un cap de setmana intens estem satisfets perquè tothom ha sortit content”.

Esta edició ha inclòs balls, música, demostracionstradicionals, gastronomia, tallers, jocs i molt ambient al barridelXicago, que com en les anteriors edicions ha estat decoratpelveïnat amb tot d’estris que eren habituals en les feines domèstiques i oficis que hi havia al segleXIX, que és al que fa referència històrica Orígens.

El concert de dissabte a la nit, a càrrec de LoSuís, Rosaleda i elRusso va ser una de les propostes més multitudinàries, amb la plaça d’Orígens plena de gom a gom. Però també les subhastes de peix, que enguany han estat dues, la demostraciódepescaalRossegall, l’acte d’agermanament amb Arenys de Mar o les activitats relacionades amb el 120èaniversaridelnaixement de SebastiàJuanArbó han omplert de contingut un esdeveniment que ha satisfet l’organització, els participants i els visitants.