Les reserves de sang estan molt baixes

El Banc de Sang demana a la ciutadania que vagi a donar sang

Es calcula que caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves.
Es calcula que caldrien 1.100 donacions diàries per recuperar les reserves. | Cedida
Redacció
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 18:05h
El Banc de Sang i Teixits ha demanat a la ciutadania que vaja a donar sang, atès que les reserves estan actualment molt baixes, entorn a la meitat del que seria desitjable. En les últimes setmanes han donat sang menys persones que habitualment i, en canvi, l’activitat als hospitals s’ha mantingut estable, de manera que les reserves han anat disminuint i avui hi ha sang per a 4 dies, quan l’òptim seria tenir-ne per a 8.

Per remuntar les donacions, i en previsió del festiu 12 d’octubre i el pont de l’u de novembre, el Banc de Sang insistix en la necessitat que la població que es trobe bé de salut vaja a donar sang durant els propers dies, i calcula que caldrien 1.100 donacions diàries a Catalunya per recuperar les reserves de sang i encarar l’últim trimestre de l’any.

Qui pot donar sang?

De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tinga bona salut sempre que:
· Tinga entre 18 i 70 anys
· Pese 50 quilos o més
· En cas de ser dona, que no estiga embarassada

Les persones que mai hagen donat sang i tinguen dubte de si poden donar-ne, tenen l’opció d’escriure al WhatsApp del Banc de Sang 677 07 17 56, a les xarxes socials @donarsang o bé a atencioaldonant@bst.cat. També poden trucar al 93 557 35 66.

A més, qui haja anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.