Salut esmena l'informe d'idoneïtat del pàrquing i assegura un nou Hospital per a les Terres de l'Ebre

Salut elimina el paràgraf de l'informe d'idoneïtat del pàrquing de l'Hospital Verge de la Cinta on es descartava la construcció d'un nou Hospital

El camí de terra de l'aparcament del Fossar serà substituït per un pàrquing provisional amb pisos
El camí de terra de l'aparcament del Fossar serà substituït per un pàrquing provisional amb pisos | Arxiu
Aguaita
10 d'octubre del 2022
Actualitzat a les 10:27h
El Departamentde Salut  ha esmenat l'informed'idoneïtat del pàrquingdesmuntable de l'HospitalVergedelaCinta arran de la polèmica la setmana passada on equip de Govern de l'Ajuntament de Tortosa i partits com la CUP es van adonar que en el text en cap moment es parlava que era una solució provisional fins a la construcció d'un nouHospital de referència a les Terresdel'Ebre. El text descartava la construcció d'un nou Hospital.

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé va mantenir este divendres al matí una reunió amb el departament de Salut de la Generalitat, a petició de l'Ajuntament, per tal de conèixer l'estat del projecte d'ampliació de l'Hospital Verge de la Cinta i del pàrquing desmuntable, així com el calendari previst per a l'execució d'aquests projectes, ja que no s'estaven ajustant als terminis inicialment previstos.

A la reunió, es va comunicar a l'Ajuntament que esta setmana sortia a licitació el projecte de l'aparcament. Els tècnics municipals van consultar el portal de contractació pública de la Generalitat i van poder comprovar la publicació. Tanmateix, un cop llegida, l'informe d'idoneïtat assenyalava, a l'apartat d'antecedents, que es descartava la construcció d'un nou hospital.
L'Ajuntament entenia que clarament es tractava d'un error, d'un error greu, ja que això no és el que es va acordar amb el Departament de Salut. De fet, l'acord entre el departament de Salut i l'Ajuntament, que preveu les obres de l'aparcament i l'ampliació de l'HTVC, era una "mesura transitòria" que formava part d'un acord global per a la construcció d'un nou Hospital.

Una vegada assabentats d'esta informació, l'Ajuntament va demanar a la conselleria de Salut solucionar este error greu de la manera més ràpida possible. 

El Departament de Salut des del mateix divendres va corregir l'informe i va eliminar el paràgraf causant del "malentès". Al web de contractació pública ja es pot consultar el nou text, esmenat. El document a més, assegura que la construcció del nou Hospital ha de ser una realitat en els pròxims deu anys i que este ha d'estar preparat donar per donar millors condicions sanitàries com a Hospital de referència de les Terres de l'Ebre.

Este document es troba en la licitació que la Generalitat ha obert per a la construcció del nou aparcament provisional de l'Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa, al conegut com el fossar de l'Hospital per un valor de 6 milions d'euros.