La Guàrdia Civil intervé 180 quilos d'angula i la retorna al Delta de l'Ebre

El valor en el mercat negre de l'angula intervinguda podria elevar-se fins als 270.000 euros

Part de l'angula intervinguda per la Guàrdia Civil
Part de l'angula intervinguda per la Guàrdia Civil | Guàrdia Civil
Redacció
29 de setembre del 2022
Actualitzat el 30 de setembre a les 9:22h
La Guàrdia Civil, en el marc de l'operació ASKEA-LAKE portada a terme sota la coordinació d'EUROPOL, ha detingut i investigat a 29 persones i ha confiscat 180 quilos d'angula amb un valor en el mercat negre que podria aconseguir els 270.000 euros. 

L'operació ha comptat amb la col·laboració de nombrosos països europeus i en total 49 persones han sigut investigades a Europa. A l'Estat Espanyol s'han realitzat prop de 3000 controls i inspeccions, en ports, aeroports i vies de comunicació. La majoria d'infraccions penals i administratives es corresponen amb delictes de pesca il·legal, delicte per tinença i tràfic il·legal d'espècies protegides i infraccions a la normativa sobre espais naturals. 

El Ministeri per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic en qualitat d'Autoritat Administrativa CITES, juntament amb components del SEPRONA de Barcelona, ha procedit a l'alliberament en el medi natural d'una part dels exemplars intervinguts en el Delta de l'Ebre. D'esta manera, s'aconsegueix un dels objectius més difícils en la lluita contra el trànsit d'espècies, com és la total reintroducció en el mitjà dels espècimens intervinguts. 

S'ha comptat també amb la col·laboració del Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries IRTA) de La Ràpita, dependent del Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya, amb la finalitat de garantir la supervivència i posterior devolució al mitjà de les angules confiscades.