La Guerra Civil i el canvi climàtic, les noves formacions de l’Aula Amposta de la UNED Sènior

Després de la pandèmia, aquest curs 2022/23 la Universitat recupera l’oferta formativa per a majors de 55 anys

El poble vell de Corbera d'Ebre, un dels escenaris de la Guerra Civil a les Terres de l'Ebre
El poble vell de Corbera d'Ebre, un dels escenaris de la Guerra Civil a les Terres de l'Ebre | Josep M. Montaner
Aguaita.cat
28 de setembre del 2022
Actualitzat a les 18:59h
La Universitat Nacional d’Educació a Distància (UNED) recupera els dos cursos anuals del programa d’activitats de formació continuada a l’Aula Amposta per al curs 2022/23. "Com a ciutat, ens complau tenir una formació reconeguda amb crèdits universitaris com la UNED, que ens permet oferir formacions d’interès general a aquelles persones que, si no fos així, potser es veurien fora del sistema educatiu", declarava l’alcalde, Adam Tomàs, qui recordava que "continuar-nos formant al llarg de la vida és una de les formes de potenciar l’envelliment actiu, el qual treballem a través del Pla d’Envelliment Actiu de la ciutat amb la col·laboració d’entitats educatives del territori com la UNED".

La regidora d’Educació, Núria Marco, posava xifres a l’èxit de l’Aula Amposta: "Hem arribat a aconseguir una matrícula d’una vintena d’alumnes, des de l’inici de la UNED Sènior Amposta al curs 2018/19, amb la formació "Reserva de la biosfera: Terres de l’Ebre". Dirigit a persones majors de 55 anys, l’Aula Amposta de la UNED Sènior compta amb la col·laboració de l’Ajuntament d’Amposta i el Consell Comarcal del Montsià.

Després de reduir l’activitat per la pandèmia, la directora de la UNED, Mònica Subirats, es mostrava satisfeta de recuperar la normalitat: "Estem satisfets de poder tornar a oferir dos cursos, és a dir, un curs per semestre de la UNED Sènior, fet que es va veure estroncat per la pandèmia, i consolidar així la nostra oferta formativa a l’Aula d’Amposta". Un espai que, segons Subirats, "ha tingut una gran acollida i estem convençuts continuarà sumant nous alumnes".

L’Aula Amposta de la UNED iniciarà la seva activitat amb la formació "Claus i protagonistes de la Guerra Civil i l’exili, una aproximació ebrenca", un curs de 30 hores que començarà el 19 d’octubre fins al 15 de febrer de 2023. Aquesta formació permetrà fer una aproximació a una part de la història de la ciutat de la mà dels professors Andreu Caralt i Teresa Ferré, grans coneixedors d’alguns dels fets més importants que es van viure a Amposta durant aquest període. Les classes es realitzaran al Casal municipal, els dimecres a la tarda, i el preu és de 40 euros. La matrícula està oberta fins al 21 d’octubre.

Per al segon quadrimestre, del 22 de febrer al 7 de juny de 2023, des de la UNED s’ha preparat un temari al voltant de l’afectació del canvi climàtic a les Terres de l’Ebre, el qual serà impartit pels professors Àngel Mulet, Antoni Querol, Pilar Ruiz i Miquel Torta.

Les persones interessades a inscriure’s a l’Aula Amposta de la UNED Sènior han de presentar l’imprès de la matrícula, conjuntament amb dues fotografies de carnet i la fotocòpia del DNI a l’Oficina de Cultura i Festes.