Tortosa organitza més de 40 activitats amb motiu del Dia Mundial del Turisme

Estan previstes visites guiades, portes obertes i propostes lúdiques, per conèixer millor el patrimoni cultural

L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé en la presentació de les terceres jornades ana. Ho farà, del 23 al 25 de setembre, amb les terceres jornades | Ajuntament de Tortosa
per Aguaita.cat, Tortosa | 19 de setembre de 2022 a les 18:15 |
Tortosa posarà en valor el patrimoni cultural i natural de la ciutat durant este cap de setmana. Ho farà, del 23 al 25 de setembre, amb les terceres jornades de descoberta de la ciutat. Inclouen un ampli ventall de propostes, que es duen a terme, en col·laboració amb l'associació d'Empreses Turístiques de Tortosa, coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Turisme del 27 de setembre.

En total, la programació inclou més de quaranta activitats. "Estan pensades tant per a la gent que ens pot vindre a descobrir, com per a la mateixa ciutadania de Tortosa, que d'esta manera pot conèixer amb major detall alguns dels elements del ric patrimoni que tenim a la nostra ciutat", explica l'alcaldessa, Meritxell Roigé.


Les activitats inclouen visites a elements del patrimoni, com el conjunt emmurallat, amb visites dels Miquelets; l'antic escorxador, actual Museu de Tortosa; la catedral, o el refugi antiaeri. Per primera vegada, les jornades també permetran veure el nou equipament arqueològic Tortosa Cota 0, de la mà de l'arqueòleg que va dur a terme les excavacions, Ramon Ferré.

D'altra banda, diumenge durant el matí també s'han organitzat activitats de lleure per a descobrir un altre element singular de la ciutat: el riu Ebre. S'hi podrà navegar amb caiac o amb surf de rem ('paddle surf') pel davant de la façana fluvial de la ciutat.


El programa també inclou una nit musical, dissabte a la plaça de l'Ajuntament, amb l'actuació de Disco Inferno.

Per a consultar el programa íntegre de les jornades, es pot accedir a la web tortosaturisme.cat, o bé a agenda.tortosa.cat. Algunes activitats, en tractar-se d'espais reduïts, compten amb aforament limitat i, per tant, és necessari inscriure-s'hi prèviament mitjançant la web del departament de Turisme.

 

Participació