El Seprona intervé 43 kg de peix i marisc procedents del Parc Natural del Delta de l'Ebre

S'han presentat 20 denúncies per diferents delictes relacionats amb l'activitat pesquera

Peix i marisc intervingut per la Guàrdia Civil procedent de la pesca il·legal al Delta de l’Ebre
Peix i marisc intervingut per la Guàrdia Civil procedent de la pesca il·legal al Delta de l’Ebre | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
15 de setembre del 2022
Actualitzat a les 12:32h
Especialistes en protecció natural de SEPRONA de la GuàrdiaCivil de Tarragona, Van realitzar un servei de control de pesca a tota la Delta de l'Ebre durant la tarda i la nit del 4 al 5 de setembre.

Els agents van patrullar nombroses zones costaneres de Deltebre i LaRapita durant tota la nit per controlar la pescail·legal a la zona, arribar a fins a 20denúncies administratives, que es van processar als Territorials del Serveis d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a les Terres de l'Ebre, Departament de la Generalitat competent en este tema.

Les queixes han estat relacionades amb la mancadellicències, la pesca excessiva i la pesca a temps, la pesca amb engranatges professionals que no tenen llicència de marisc o fins i tot, per transportar productes de pesca sense documents per protegir el transport de peixos.

Finalment, es van intervenir 43quilograms de peix i marisc de diferents tipus, entre els quals hi havia llagosta vermella, lluç, gambes blanques, fideus, escorpí, cranc blau i vermell i polp. Totes les còpies han estat donades amb els controls necessaris a una organitzacióbenèficalocal.

L’activitat pesquera està subjecta a diferents regulacions obligatòries i aquest tipus de dispositius no només té a veure amb el control administratiu, està estretament relacionat amb la protecció del medi ambient, ja que la pesca d’alguns mariscadors i mol·luscs pot danyar greument el seu hàbitat. 

Qualsevol producte pesquer destinat al consum humà està condicionat a la seva pesca autoritzada i que l’espècie no estigui sotmesa a protecció. 

El peix i el marisc han de passar controls sanitaris estrictes a causa de la sensibilitat de la seva conservació i possibles efectes adversos per a la salut, si es consumeixen en mal estat, essent molt important destacar la importància del control i la protecció del medi ambient i l’hàbitat d’aquests animals.

Este any, la Guàrdia Civil de Tarragona ha tramitat 930 denúncies d’infraccions de diferents regulacions com la pesca i altres qüestions relacionades amb la protecció del medi natural,  com ara costes, residus i descàrregues, caça, aliments, contaminació de l’aire, mascotes i animals perillosos.