Territori posa en circulació el primer autobús de biogàs de Km 0 a les Terres de l'Ebre

El vehicle, de l’operadora HIFE, donarà servei a la Línia exprés.cat e3 i a la línia regular L1011, que connecten el Montsià i el Baix Ebre i es proveirà a la planta Biometagas de la Galera

Una imatge del primer autobús de biogàs de km 0
Una imatge del primer autobús de biogàs de km 0 | Territori i Sostenibilitat
Aguaita.cat
12 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:21h
El Departament de la Vicepresidència i de Polítiques Digitals i Territori posarà en circulació en les pròximes setmanes, a les Terres de l'Ebre, el primerautobús de biogàs de la seua flota, un autobús que funcionarà amb energia de Km 0, és a dir, produïda al mateix àmbit geogràfic. El vehicle, concretament, es proveirà a la planta de BiometagasLaGalera, al Montsià, que genera biogàs a partir de residus agraris, ramaders i industrials de la zona.
 
Es tracta del primer autobús de biogàs que posa en marxa la Generalitat i el primer que circularà per les Terres de l’Ebre. El Departament, d’aquesta manera, continua amb la seva aposta en favor de la connectivitat i la descarbonització del territori, fomentant la sostenibilitat, l’economia circular i la lluita contra el canvi climàtic.
 

Imatges de la presentació del primer autobús de biogàs de km 0 Foto: Territori

 
Dueslíniesd’autobús
 
L’autobús donarà servei a la Líniaexprex.cate3 (que enllaça Tortosa, Amposta, LaRàpita i Alcanar) i a la Línia regular L1011 (que enllaça Tortosa, SantaBàrbara, Godall, LaGalera i LaSènia).
 
Es tracta d’un autobús de la companyia Iveco, model Crossway, adquirit per l’operadora HIFE. Té una longitud de prop de 13 metres i disposa de 63 seients per a passatgers. El dipòsit té una capacitat per a 1.260 litres de gas.