El rector destaca el rol de la URV en el desenvolupament de l'Ebre en la conferència institucional de la Diada

Josep Pallarès va incidir en la necessitat de crear sinèrgies amb tots els agents socials i econòmics, teixit empresarial i administracions, per definir els reptes de futur

Un moment de l'acte institucional de la Diada a l'Ebre.
Un moment de l'acte institucional de la Diada a l'Ebre. | @jpallaresm
Redacció
11 de setembre del 2022
Actualitzat a les 9:23h
El rector de la Universitat Rovira i Virgili (URV), Josep Pallarès Marzal, ha dictat enguany la conferència de l'acte institucional de la Diada a les Terres de l'Ebre, amb el títol "El paper de la URV en el desenvolupament de les Terres de l’Ebre. Durant l'acte, celebrat divendres, Marzal va incidir en la necessitat de crear sinèrgies amb tots els agents socials i econòmics, teixit empresarial i administracions, per definir els reptes de futur i les solucions que han de fer evolucionar el territori en un futur proper. Sobre aquest mateix punt, el delegat del Govern a l'Ebre, Albert Salvadó, va destacar també que "un dels reptes que tenim és treballar de manera generosa i amb voluntat d’arribar a consensos per avançar en els projectes més estratègics de les Terres de l’Ebre”.

Nascut al Perelló, el rector de la URV, afirmava que “la universitat té 3 missions: la formació, la recerca i la transferència de coneixement. Quan una empresa s’implanta en un lloc en concret té moltes variables: la disponibilitat de sòl industrial, les facilitats econòmiques, però també, i molt important, la mà d’obra qualificada. El fet de treballar conjuntament amb tota la societat i identificar el perfil d’empreses que en un futur es poden instal·lar a les nostres terres, ha de permetre com a universitat preparar la formació d’estos estudiants”, ha continuat.
 
Pallarès va destacar que 2.500 alumnes han estudiat al Campus Terres de l’Ebre. “Els estudiants han de tenir la possibilitat de formar-se, encara que siga a altres llocs, però també la possibilitat de retornar. Hem de ser capaços de donar als nostres joves ales per poder marxar, però motius per poder tornar”, ha ressaltat.
 
El delegat del Govern, per la seua banda, va explicar que “estem avançant en reptes complexos, però de molta transcendència: proposta de model hospitalari, pla de protecció per al Delta de l’Ebre o el fons nuclear, una mesura històrica que permetrà, a partir del 2023, disposar de 24 milions d’euros anuals per al futur postnuclear”. Salvadó també va ressaltar el posicionament de les Terres de l’Ebre davant la implantació de noves activitats productives: “Al Pacte Nacional per a la Indústria 2022-2025, que preveu més de 3.200 milions d’euros amb l’objectiu de rellançar i transformar el model industrial del país, gairebé una de cada 3 hectàrees de sòl industrial tractor de Catalunya es planteja aquí”. “Tot el que parlem no té sentit sense talent. Si el talent marxa no tenim futur. I això també és una responsabilitat compartida. Hem de contribuir a relacionar, de manera efectiva, la universitat i el món de l’empresa, imprescindible per incrementar l’oferta universitària, generar més oportunitats i competitivitat al territori”, ha reblat.
 
La commemoració de la Diada Nacional de Catalunya va concloure amb la interpretació d’Els Segadors a càrrec de Jordi Bonilla Julià, músic, docent i director d’orquestra, que va acompanyar musicalment l’acte.