Mil cent vuitanta-dos alumnes d'Alcanar tornen a les aules en el curs de tornada a la normalitat

Maribel Ramon, regidora d'Educació, afirma que "tots i totes estem molt contentes que per fi comencem un curs amb plena normalitat"

1200_1662744416FB_IMG_1662744331655
1200_1662744416FB_IMG_1662744331655 | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
09 de setembre del 2022
Actualitzat a les 19:27h
El dilluns l'EscolaJoanBaptistaSerrad'Alcanar i l'EscolaMarjal de lesCases van tornar a obrir les portes per rebre els xiquets i xiquetes d'infantil i primària a les aules, i de la mateixa manera ho va fer, dimecres, l'alumnatd'ESO, Batxillerat i FormacióProfessional de l'InstitutSòldeRiud'Alcanar.

El curs a Alcanar ha començat amb 1182 alumnes: 610 a l'Escola Joan Baptista Serra, 95 a l'Escola Marjal i 466 a l'Institut Sòl de Riu. De moment aquest curs hi ha 14 alumnes més que l'anterior, un increment que ja es va donar l'any passat. Això no obstant, al llarg de l'any pot continuar augmentant el nombre d'estudiants, ja que la matrícula viva d'inici de curs no està tancada.

Per primera vegada, en tres anys no hi ha hagut restriccions a l'inici de curs per la Covid-19. En este sentit, Maribel Ramon, regidora d'Educació, afirma que "tots i totes estem molt contentes que per fi comencem un curs amb plena normalitat".

D'esta manera, la tornada a l'escola ha estat tranquil·la, sense incidències i celebrada, ja que "el fet de no tenir les restriccions, els grups bombolla ni les entrades escalonades ha estat molt ben rebut pels docents, les famílies i l'alumnat. Els dos centres de primària i l'institut han tingut un bon inici de curs", apunta la regidora d'Educació, Maribel Ramon, un sentiment que també comparteixen les tres direccions dels centres educatius del municipi.

Enguany, com a novetat, el curs a Alcanar ha començat amb el nou Consell Escolar Municipal, una eina de participació, debat i comunicació entre l'administració municipal i els diferents sectors de la comunitat educativa. El Consell pretén crear línies d'actuació, promoure la participació ciutadana en temes d'educació i organitzar activitats dirigides al sector.

El curs escolar 2022-2023 ha arrancat amb altres novetats promogudes des del Departament d'Educació. La més destacada ha estat l'avançament de l'inici de curs amb un nou format de jornada intensiva durant tot setembre: l'alumnat comença classes a les 9 h i acabarà a les 13 h. A més, els dos centres educatius ofereixen una hora d'activitat de lleure gratuïta.

Actuacionsalesescoles

L'Ajuntamentd'Alcanar, com cada any, abans de l'inici de curs, ha fet actuacions de manteniment dels equipaments i instal·lacions als dos centres de la seua titularitat, l'Escola Joan Baptista Serra i la Marjal. A l'Escola Marjal de les Cases l'Ajuntament també ha posat sis taules de pícnic, en el marc del projecte Pati impulsat per l'Afa de l'Escola.

A més, el Departament d'Educació I l'Ajuntament han fet una actuació conjunta a l'Escola Joan Baptista Serra d'Alcanar aquest estiu. Per una banda, s'ha retirat les grava dels patis i s'han substituït per sauló. També s'han construït canals de formigó al pati que dóna a l'institut per tal de conduir l'aigua i evitar-ne la inundació en cas de pluja i s'han fet forats a la part baixa del mur de l'escola que dóna a la circumval·lació per a poder canalitzar l'aigua.

Igualment, està previst que en les pròximes setmanes a l'Escola Marjal se substituïsca linòleum de l'aula infantil, una actuació finançada pel Departament d'Educació.