L’Ajuntament d'Amposta invertix més d’un milió d’euros en millores al barri del Grau

Des del 2016 s’han dut a terme actuacions de renovació de l’asfalt, voreres i enllumenat, substitució de pluvials i clavegueram o eliminació de les barreres arquitectòniques

Actuacions de millora al Barri del Grau, a Amposta
Actuacions de millora al Barri del Grau, a Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
05 de setembre del 2022
Actualitzat a la 13:08h
Des del 2016 fins avui, l’Ajuntament d’Amposta ha invertit més d’un milió d’euros en actuacions de millores a la via pública al barri del Grau. Diferents accions que s’han executat de forma integral, iniciant-se amb la substitució del clavegueram i els pluvials per realitzar una posterior renovació de l’asfalt, supressió de les barreres arquitectòniques i renovació de l’enllumenat. Ho explicava l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs: "No ens centrem només en l’asfalt o les clavegueres, sinó que projectem de forma global quines actuacions s’han de dur a terme abans de començar a treballar en un carrer en concret. A la plaça de la Mola hi ha l’exemple del que s’ha fet des de la plaça Cecília Carvallo fins a aquest punt, des de la supressió de barreres arquitectòniques a la creació de carrers de prioritat invertida, sempre havent substituït prèviament els pluvials, el clavegueram i l’aigua potable". Tomàs recordava que "sabem que aquest és un model que molts cops requereix paciència, però forma part d’un pla establert de millora d’infraestructures després de molts anys de manca de manteniment".

El regidor de Serveis al Territori, Miquel Subirats, destacava que "una de les nostres prioritats és fer èmfasi en la millora de la via pública, sobretot pel que fa als barris més antics, i un dels que més mancances tenia era el Grau". Subirats detallava que en una primera fase es va actuar sobre els carrers Primer de maig i Dos de maig i els travessers d’aquests, mentre que a la part baixa del barri es van enderrocar unes construccions per ubicar un parc i una pista poliesportiva. Pel que fa a l’asfalt, el regidor deia que "mentre que a la part baixa trobem el model de calçada diferenciada i asfalt, a la part alta estem treballant en un nou model que, tot i comptar també amb el canvi de clavegueram i pluvials, es realitza amb llambordes". Una mesura que es pot veure al carrer la Parra, on s’ha fet una prova pilot que es vol estendre en gran part dels carrers del barri.

Altres actuacions que s’han dut a terme al Grau en els darrers anys són la substitució de l’aigua potable i el clavegueram del carrer Sant Just, carrer Tarragona, carrer Parra, carrer Orient, carrer Ramon Salas, o, entre altres, carrer Sant Agustí, així com la renovació dels pluvials i la reposició de l’asfalt i millora de les voreres a diversos carrers del barri. A la plaça de la Mola, aquest 2022 s’han arranjat les columnes i s’ha fet una rampa d’accés, alhora que s’ha millorat l’accessibilitat de l’illa de contenidors del carrer. Finalment, durant este temps també s’ha instal·lat llums LED als fanals de la zona.