Desembassament extraordinari per renovar l'aigua del meandre de Flix

Redacció
13 d'agost del 2014
Endesa realitzarà demà al matí un desembassament extraordinari de 150 m3/s a la central hidràulica de Flix amb l’objectiu de renovar l’aigua del meandre del riu Ebre al seu pas per la població de la Ribera d’Ebre.

L’operació, que es portarà a terme entre les 8 i les 11 hores, comportarà deixar anar l’aigua a través de les comportes de la presa en lloc de fer-ho per les turbines. D’esta manera, es garanteix el manteniment mediambiental del meandre i alhora, coincidint amb la festa major de Flix, es facilita el desenvolupament d’activitats lúdicoesportives.

Esta actuació es fa un o dos cops l’any i no és l’única iniciativa que la Companyia desenvolupa per tal de sanejar el riu. Almenys dos cops l’any (a la primavera i a la tardor) també es realitzen desembassaments extraordinaris que impliquen la coordinació de les tres centrals d’Endesa a l’Ebre (Mequinensa, Riba-roja i Flix, per ordre de descens) per netejar de macròfits el riu. De fet, l’últim cop que es va fer va ser precisament el 4 de juliol, fa poc més d’un mes i mig, que va comportar l’avinguda de fins a 1.200 m3/s d’aigua.