L’inici de la verema de la DO Terra Alta augura una campanya excel·lent i amb increment de producció

Les abundants pluges al llarg dels mesos d’abril i maig han servit perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor

Aguaita.cat
30 d'agost del 2022
Actualitzat a les 11:36h
El raïm a punt per ser veremat i elaborar la garnatxa de la DO Terra Alta
El raïm a punt per ser veremat i elaborar la garnatxa de la DO Terra Alta | Consell Regulador de la DO Terra Alta
La Denominaciód’OrigenTerraAlta es troba immersa ja en la verema2022. Amb 6 milions de quilos veremats, si es compleixen les expectatives, la DO estarà davant d’una campanyaexcel·lent pel que fa a qualitat, amb una maduració del raïm molt equilibrada, i amb una quantitat que s’espera al voltant dels 43milionsdequilosderaïm.  

Les abundants pluges al llarg dels mesos d’abril i maig i les caigudes durant les setmanes prèvies a la verema han servit perquè les plantes tinguessin prou reserves hídriques per suportar els forts cops de calor que han fet madurar el raïm més ràpidament, fet que ha avançat la verema alguns dies. Les conseqüències d’aquesta combinació de pluges i calor són un raïm d’excel·lent qualitat i una producció que se situa lleugerament per sobre de la producció mitjana de la DO en els darrers anys.   

Novetatsdelacampanya  

Amb l’objectiu de conèixer les necessitatshídriques de les plantes, enguany la DOTerraAlta ha incrementat el nombre d’estacions agroclimàtiques repartides pel territori, passant de les 3 existents a 8. En funció dels resultats que mostren aquestes estacions, els serveis tècnics del ConsellRegulador poden recomanar als viticultors la quantitat de reg que s’ha d’aplicar a cada vinya.  

Controlsdeproducció 

Un any més, des de la DO Terra Alta s’han portat a terme controls de producció a la vinya, tant qualitatius com quantitatius per assegurar el compliment dels potencials màxims admesos per la DO Terra Alta. L’objectiu d’aquests controls és certificar que tot el vi que es qualifica com a DO Terra Alta prové de les vinyes de la DO, vetllant així per la traçabilitat i el valor afegit dels vins, al mateix temps que es garanteix el desenvolupament sostenible de la zona de producció i la supervivència dels viticultors, viticultores i cellers.