Detingut un jove de dinou anys per abús sexual en els concerts previs de la festa major de Tortosa

L'Ajuntament rebutja els fets i reforçarà la presencial policial amb un dispositiu conjunt amb els Mossos

Aguaita.cat
29 d'agost del 2022
Actualitzat a les 17:26h
Punt Lila ubicat al recinte firal de Remolins, a Tortosa
Punt Lila ubicat al recinte firal de Remolins, a Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Els fets van tindre lloc durant la nit del dissabte al diumenge, passades les 5 de la matinada, quan el noi hauria fet tocaments a una noia quan estava a la zona de la barra del recinte firal de Remolins, on s'estava duent a terme el seguit de concerts previs a l'inici de la festa major. La noia va posar els fets en coneixement dels agents de la PoliciaLocal, que van procedir a la detenció del jove.

Tant l'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé, com la regidorad'Igualtat i Drets Civils, DolorsBel, rebutgen enèrgicament estos comportaments. L'alcaldessa referma la crida per tal que tothom actue amb responsabilitat i que es comporte de manera adequada, sense pertorbar la tranquil·litat de la resta de persones: "no tolerem que es duguen a terme actituds que suposen una molèstia per a ningú, i molt menys que suposen una intromissió física no consentida", remarca Roigé.

L'AjuntamentdeTortosa ha dut a terme un seguit de sessions de formació als col·lectius presents a les festes majors per a que puguen identificar situacions que suposen abusos de caràcter sexual i que puguen posar-los en coneixement de la Policia Local o dels serveis previstos per a fer-hi front. En este sentit, la nit del concert de penyes ja va comptar amb la presència del punt lila i, durant les nits de festes, estarà situat al parc Teodor González per a oferir informació o per a atendre aquelles persones que s'hagen pogut sentir molestades.

Per als dies de les festesdelaCinta2022, l'Ajuntament de Tortosa ha reforçat la presència de seguretat amb un dispositiu conjunt de la PoliciaLocaldeTortosa i dels Mossosd'Esquadra. L'objectiu és previndre que es produïsquen situacions que suposen una alteració de la convivència.