La Oreja de Van Gogh presenta «Un susurro en la tormenta» a Deltebre

El 19 d'agost el grup basc actuarà com a cap de cartell de les Festes Majors de Deltebre

La Oreja de Van Gogh en un concert a Tenerife durant la seua gira
La Oreja de Van Gogh en un concert a Tenerife durant la seua gira | La Oreja de Van Gogh via xarxes socials
Aguaita.cat
08 d'agost del 2022
Actualitzat el 09 d'agost a les 9:37h
El famós grup basc La Oreja de Van Gogh, actuarà el 19 d'agost a les Terres de l'Ebre, com a caps de cartell de les Festes Majors de Deltebre, presentant en concert la seua nova gira «Un susurro en la tormenta». La cita tindrà lloc a les 23:00 h al Recinte Festiu del municipi, i l'entrada té un preu de 15 € anticipada i de 20 € a taquilla, mentre els menors de sis anys entren gratuïtament. Es poden adquirir en línia, o físicament a l’Ajuntament, al Centre Esportiu del Delta i al Consell de Riumar en els seus horaris d’obertura habituals.

"Abrázame", "Durante una mirada", "Te pareces tanto a mí", van ser les primeres cançons a veure la llum, d'este últim treball «Un susurro en la tormenta». Però també formen part del disc "Sirenas", "Lo ves", "Doblar y comprender", "Me voy de fiesta", i fins a 11 noves cançons. Cançons molt reclamades pels seus fans, i que toquen en esta gira juntament amb els seus èxits mítics de tota la vida.  

La banda donostiarra, Leire, Xabi, Pablo, Haritz i Alvaro, porta tot l'estiu 2022 de gira, presentant les seues noves cançons en directe. En la primera part de la gira per Espanya durant 2021 van estar en els festivals més importants del seu país i van realitzar doblets i triplets en les principals ciutats com Madrid, Bilbao, Barcelona, València, Donostia amb totes les entrades esgotades.

Esta segona part de la gira, va començar en 2022 amb un tour nord-americà per 18 de les seues principals ciutats: Orlando, Miami, Atlanta, Chicago, Nova York, Washington, San Francisco, Las Vegas, Los Angeles, etc. Tot seguit van viatjar a Mèxic, el març de 2022 on van vendre més de 40 mil entrades, 10 mil d'elles en el mític Auditori Nacional de Ciutat de Mèxic. Posteriorment, van passar per Argentina i Xile.

En tornar a Espanya van visitar Pamplona, Andalusia i les Illes Canàries, entre altes. Este mes d'agost, just abans d'arribar a Deltebre tocaran al Festival Arts d'Estiu de Pineda de Mar, Barcelona, el 16 d'agost. I una vegada enllestit el concert al territori ebrenc, aniran cap a Cartagena, Múrcia, el 20 d'agost, i seguiran per Bilbao. Alguns dels altres llocs on tocaran seran Ciudad Real o Madrid, i finalitzaran la gira a Palma de Mallorca l'u d'octubre.
 

La Oreja de Van Gogh en un concert a Tenerife durant la seua gira Foto: La Oreja de Van Gogh via xarxes socials



El grup continua en el més alt de la música espanyola

Les xifres del grup en les principals plataformes de streaming són impressionants: 2.338.935.796 visualitzacions a YouTube i 2.1 milions de subscriptors a Spotify, amb gairebé 6 milions d'oïdors mensuals. Les seues xarxes socials, mitjançant les quals interactuen activament amb els seus fans, també compten amb milers i milers de seguidors.

La banda ha venut més de vuit milions d'exemplars al món, la qual cosa els convertix en el grup nacional amb major nivell de vendes del segle XXI. A més, posseeixen 50 discos de platí i or.

Més de 20 anys de trajectoria

"Més de vint anys i milers d'emocions", així ho expressa el grup basc a la seua pàgina web oficial. Ja han passat dos dècades des que cinc amics de Sant Sebastià passaven hores als estudis intentant donar forma a les seues primeres cançons, en un local d'assaig. Aquella aventura incerta, que van batejar com L'Oreja de Van Gogh, es va convertir en un èxit global, que ha deixat pel camí algunes de les composicions més emblemàtiques del pop en espanyol. A banda d'una galeria de premis com cap altre artista del país pugui somiar i el títol de banda nacional amb més vendes del segle XXI.

Entre molts altres premis, LOGV ha guanyat un Grammy Llatí al Millor Àlbum Pop (2006), un MTV Internacional al Millor Artista Espanyol (2001), un MTV Llatí (2004), dos Premis Ondas (1998 i 2003), dos Premis de la Música (1999 i 2003), un Premi Amic (1999) i Torxes d'Or i Plata i Gavina de Plata al festival xilè de Viña del Mar (2005 i 2007). Són reconeixements que acrediten L'Oreja de Van Gogh com uns artistes capitals a l'escena pop espanyola i llatinoamericana, amb una carrera avalada per incomptables números 1 i més de 50 discos de platí i or
 

La Oreja de Van Gogh en un concert a San Sebastián durant la seua gira Foto: La Oreja de Van Gogh via xarxes socials