Acord de cessió de la Casa Montagut a l’Ajuntament de Móra d’Ebre com a espai cultural

Un cop signat el conveni, que té un any de durada, el proper 29 d'agost s'hi farà una visita guiada

Redacció
08 d'agost del 2014
La signatura del conveni ha tingut lloc avui.
La signatura del conveni ha tingut lloc avui. | Ajuntament de Móra d'Ebre
La signatura del conveni ha tingut lloc avui. Foto: Ajuntament de Móra d'Ebre

L'alcalde de Móra d'Ebre, Joan Piñol, i Ramon Felipe de Montagut, propietari de l’immoble situat a la plaça de Dalt número 2 de Móra d'Ebre, conegut com a Casa Montagut, han signat avui un conveni que regula la utilització puntual d'este edifici per part de l'Ajuntament. La intenció del Consistori és poder celebrar esdeveniments, actuacions, actes culturals, festius, musicals, en este edifici, al qual considera com un lloc idoni per a ser utilitzat com a espai cultural.

La vigència de l’acord és d'un any, prorrogable si ho sol·licita una de les parts i amb l’acord de l’altra part. La primera activitat que s'hi realitzarà serà una jornada de visites guiades el dia 29 d'agost, de 18.00 a 20.00 h, per a grups de 15 persones. El preu de l'activitat serà de 2 euros.

L’immoble compta amb una superfície de 1.700 m2 (aprox.) construïts i 1.000 m2 de jardí (aprox.). Consta de planta baixa, entresòl, planta primera, planta segona, golfes, soterrani i galeria. Les dependències que s’oferixen a l'Ajuntament per a realitzar actes es troben a la planta baixa (portal, sala i celler, i escales) i a la primera planta (sala i saleta, i jardí).

Amb este acord es pretén donar un ús públic a l'edifici i, alhora, garantir-ne la conservació. Per a la utilització d’este bé, l’Ajuntament de Móra d’Ebre “es compromet a col·laborar amb el seu manteniment i condicionament, si escau, amb petites obres ordinàries”, segons ha explicat en una nota de premsa.

Casa Montagut és un edifici de gran valor cultural per al patrimoni històric local. Cal destacar l’escut dels Montagut, que és protegit com a bé cultural d’interès nacional (BCIN) pel Decret 14 de març de 1963, de protecció d’escuts, emblemes, pedres heràldiques i creus de terme.