El PSC i ERC de Tortosa denuncien que els menjadors per a infants hagen tancat a l’agost

Després que 120 xiquets de la ciutat n'hagen fet ús, socialistes i republicans demanen el restabliment urgent del servei

Redacció
07 d'agost del 2014
 “La fam no fa vacances, i això ho hauria de saber l’Alcalde de Tortosa”. Amb esta contundent sentencia Enric Roig, candidat socialista a l’Alcaldia de Tortosa ha denunciat la “poca sensibilitat” del govern municipal de Convergència i Unió, encapçalat per Ferran Bel “vers els xiquets i xiquetes de la nostra ciutat que no tenen garantit un àpat diari”, denuncia. També ERC ha emès una nota de premsa per reclamar que l'Ajuntament de Tortosa restablisca urgentment el servei i “prioritze la cobertura de les necessitats bàsiques dels infants, i es done continuïtat al programa de menjador també durant el mes d'agost”.

ERC recorda que durant el mes de juliol, fins a 120 xiquets tortosins han rebut una alimentació adequada gràcies als menjadors infantils d'estiu, organitzats per l'ajuntament gràcies a la col·laboració d'entitats públiques i privades com Esplai Blanquerna, Creu Roja, Càritas i Tortosasport, amb la col·laboració de l'Obra Social 'la Caixa'. “Des d'ERC valorem molt positivament esta iniciativa, imprescindible en un context de greus dificultats econòmiques per a moltes famílies, però veiem amb sorpresa que durant el mes d'agost este servei no ha tingut continuïtat”.

El socialista Enric Roig considera que tancar els menjadors que atenen a xiquets que viuen en famílies amb el risc d'exclusió social o en situació de pobresa escolars a l’agost “demostra l’interès polític del Govern municipal de Convergència i Unió per amagar la pobresa infantil a Tortosa”.

“Entenem que el govern municipal considera que no és adequat que els xiquets de Tortosa en situació de vulnerabilitat tinguen el dret de menjar un àpat durant mes d’agost i els primers dies de setembre fins a que s’inicie el curs escolar” ha manifestat Roig.

El PSC apunta que malgrat que a Tortosa existeix un important nombre de xiquets que tenen una alimentació deficitària i que els docents han alertat del fet que alguns nens acudeixen al col·legi sense esmorzar “han estat nombroses les ocasions en que la portaveu del Grup Municipal de Convergència i Unió defensa que esta situació es tracti a través dels serveis assistencials i socials".

Malgrat tot, i desprès de les diferents denuncies del Partit dels Socialistes de Catalunya Convergència i Unió va recolzar l’obertura de dos menjadors per a infants per al mes de juliol que donà menjar a 120 infants canalitzat mitjançant campus i casals d’estiu.

“No entenem com un projecte, que es diu que ha doblat el número de nens respecte al mes passat, s’acabi així de sobte al mes d’agost” explica el regidor socialista argumentant que “els menjadors escolars a l'estiu haurien de ser una iniciativa sense color polític que hauria de ser de tots els grups de l’Ajuntament, una iniciativa pensada per aquelles famílies assolades per la crisi econòmica”. Per a Roig es fa difícil entendre la “doble moral” del Govern de Convergència i Unió que “en un intent de manipular a l’opinió pública publicà el dia 4 d’agost, just quan ja havien tancat els menjadors escolars d’estiu, una nota de premsa anunciant la signatura del conveni acordat amb l’Entitat bancària pels mesos de juliol amb una ambigüitat que dona peu a l’equivocació”. “Es tracta – segons Roig – d’una nova acció propagandística de Ferran Bel, destinada a enganyar, una vegada més, a tots els tortosins i efectuada el mateix dia que els infants es quedaven sense menjador, la qual cosa és ignominiosa”.

ERC insistix per la seua banda que “es tracta d’un servei indispensable per garantir la nutrició dels xiquets en situació de pobresa infantil, una greu problemàtica que afecta el 23,7% dels menors al nostre país, amb un impacte important a la nostra ciutat, afirma en una nota de prems”. Per això no entén, diu, “com és possible que el servei no haja tingut continuïtat a l’agost, quan la majoria d’institucions sí que el mantenen durant este mes, com per exemple els ajuntaments d'Amposta, Reus o Tarragona, i al Baix Ebre el Consell Comarcal, que oferix servei de menjador a Deltebre i Roquetes.