Tortosa crea el consell sectorial de participació ciutadana de Salut i renova el de Serveis Socials

Els dos òrgans compten amb representants d'entitats de l'àmbit sectorial i amb persones d'especial rellevància en els respectius camps com Estrella Martínez, Pere Dalmau, Anna Panisello i Pau Margalef

Aguaita.cat
27 de juliol del 2022
Actualitzat a les 23:19h
Presentació del Consell de Participació Ciutadana de Salut a l'Ajuntament de Tortosa
Presentació del Consell de Participació Ciutadana de Salut a l'Ajuntament de Tortosa | Ajuntament de Tortosa
Després que, mesos enrera, l'AjuntamentdeTortosa constituís els consells sectorials de participació ciutadana d'Igualtat, i el consell sectorial LGTBI, ara el consistori crea un nouconsellsectorial que se centrarà en les qüestions de Salut, i renova el consell existent en matèria de Serveis Socials.

Com passa amb la resta de consells, l'òrgan està presidit per l'alcaldessa i compta amb representants de cadascun dels grups municipals amb representació a l'Ajuntament. De la mateixa manera, també hi ha presència d'entitats de l'àmbit sectorial així com persones d'especial rellevància i representació en l'àmbit de què es tracta.

Pel que fa al nou consell de Salut, en formaran part Mireia Salvador i Lluesma, en representació de l'Associació de Cardiopaties Congènites; Susanna Ferreres i Ondozaval, en representació de l'Associació de Celíacs de Catalunya - Delegació del Baix Ebre i Montsià; Josep Gasulla i Algueró, en representació de l'Associació de Familiars d'Alzheimer Terres de l'Ebre, i Miquel Àngel Arasa i Favà, en representació de la filial Terres de l'Ebre de la Fundació Privada de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut de Catalunya i Balears. Així mateix, l'alcaldessa ha designat Pere Dalmau i Llorca, Estrella Martínez i Segura, Anna Panisello i Tafalla i Pau Margalef i Benaiges com a persones d'especial rellevància per la seua tasca en el camp de la salut pública.

En el cas del consell de Serveis Socials, creat l'abril del 2016, se'n renova la composició. En representació de les entitats de l'àmbit sectorial, hi seran presents Consol Sagrera i Vilaplana, en representació de Càritas Tortosa; Francesc Caballé i Estruel, del Grup Esplai Blanquerna; Òscar Ologaray i Arasa, del Banc dels Aliments, i Albert Llatge i Esteve, d'Atzavara-Arrels. A més, com a persones d'especial rellevància: Anna Algueró i Caballé, Yolanda Cardona i Ibáñez, Ismael Antó i Castell, i Josep Anguera i Galiana.

L'aprovació d'estes composicions està prevista al ple extraordinari d'este dijous, 28 de juliol.