Nova tanda de tractaments contra els mosquits sobre 2.700 d'arrossars al delta

Redacció
06 d'agost del 2014
Una avioneta sobrevolant els arrossars del delta.
Una avioneta sobrevolant els arrossars del delta. | Cedida Dani Forcadell
Una avioneta sobrevolant els arrossars del delta. Foto: Cedida Dani Forcadell

El proper dilluns 11 d’agost, el CODE durà a terme el tercer tractament dirigit a fumigar les larves dels mosquits que es generen als arrossars de l’entorn dels nuclis urbanitzats del Delta de l’Ebre. Es tracta de l’últim tractament dels tres que estaven programats per a l’actual campanya.

La fumigació s’iniciarà a l’hemidelta esquerre, a les zones de l’Ampolla-Camarles, l’Aldea, Deltebre i Riumar, per passar a l’hemidelta dret, on es faran les zones d’Amposta, Eucaliptus, Poble Nou, Sant Jaume d’Enveja, els Muntells i Sant Carles de la Ràpita. En suma són un total de 2.700 hectàrees d’arrossars perimetrals tractats.
En funció de la climatologia, este tercer tractament es preveu que es perllongue durant tota la setmana.

Amb este tipus d’actuacions, el CODE des de fa mes de 20 anys contribueix a rebaixar les poblacions de mosquits presents a la zona, “utilitzant les metodologies més punteres i alhora més respectuoses amb l’alt valor ecològic que té el nostre territori”, segons destaca el CODE a la seua nota de premsa.

Els tractaments es duen a terme sota la supervisió de l’Agencia de Salut Pública de Catalunya i es financen gràcies a les aportacions dels membres del CODE: els ajuntaments del Delta de l’Ebre, la Diputació de Tarragona, els Consells Comarcals del Baix Ebre i Montsià, i la Generalitat de Catalunya mitjançant l’IDECE.