Fins a 36 vestits de paper lluïxen a la plaça de l’Ajuntament d'Amposta

Una vintena de modistes i modistos van participar en la 50a edició del Concurs de vestits de paper d’Amposta

50a edició del Concurs de vestits de paper d’Amposta
50a edició del Concurs de vestits de paper d’Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
26 de juliol del 2022
Actualitzat a les 11:55h
Un total de 36 vestits de paper, elaborats per una vintena de modistes i modistos, van ser els participants en la 50aedició del Concursdevestitsdepaperd’Amposta, una efemèride que es va celebrar el dissabte a la nit a la plaça de l’Ajuntament. Després de dos anys d’aturada per la pandèmia, la capital del Montsià va festejar mig segle del popular esdeveniment amb diferents novetats com el canvi de lloc i de data o la música en directe. A més, també van desfilar una selecció dels vestits de paper de Mollerussa, ciutat amb la qual Amposta està treballant per demanar la declaració dels vestits de paper com a PatrimoniImmaterialdelaHumanitat.

Entre la plaça i el carrer Major, per la llarga passarel·la envoltada de públic van passar vestits de totes les formes i colors, tots ells participants en alguna de les cinc categories del concurs: moda infantil, moda actual, vestits d’època, vestits de fantasia i, per primer cop aquest any, el Premi jove revelació. Els premiats a la 50a edició dels vestits de paper van ser, en modainfantil, el disseny "Unicorn arc de Sant Martí", de YolandaMorenoPelegrin, que es va emportar el primerpremi; "Caputxeta vermella", de CatalinaLaraJuàrez, amb el segon; i "The Flinstons", de PaquitaPagàCliment, que va guanyar el tercer. En modaactual, el primer lloc va ser per a "Nut", d’AngelsCidLapeira; el segon per a "Geometria", de MireiaPaniselloMoreno, i el tercer per a "Fashion Animal", de YolandaMorenoPelegrin. Quant als vestitsd’època, es va emportar el primer premi el model "Gatopardo", de PaquitaPagà; seguit per "Agata", d’AngelsCid; i de "Princesa Anna", dissenyat per ConxitaRoigAguilar. En l’última categoria, els vestitsdefantasia escollits pel jurat van ser "Encadenats", de YolandaMoreno; "Hanami Sakura", d’Angels Cid; i "Croupier", de CYP- Grup de Moda. El Premijoverevelació se’l va emportar el disseny "Bora Bora", dissenyat i confeccionat per AndreaAdellAlegria.

Diferents comerços de la ciutat també van participar amb l’entrega d’obsequis. Són Grup Galiana Moda, Llenceria Alícia, Farmàcia i Perfumeria Ferré, Manualitats Miró, Pub Van Gogh, Joieria Salvadó, Bertha Pujol, Pizzeria Moré i Merca 100 Oportunitats.