La Festa del Renaixement disposarà d'un punt lila a la plaça de la Immaculada durant les nits

L'alcaldessa i la regidora d'Igualtat fan una crida a la ciutadania per tal que tothom s'ho passe bé, sense que això supose molestar cap altra persona

Aguaita.cat
19 de juliol del 2022
Actualitzat a les 20:42h
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i la Regidora d'Igualtat, Dolors Bel han presentat el punt lila de la Festa del Renaixement
L'alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé i la Regidora d'Igualtat, Dolors Bel han presentat el punt lila de la Festa del Renaixement | Ajuntament de Tortosa
La FestadelRenaixement de Tortosa disposarà d'un puntlila, que estarà ubicat a la plaça de la Immaculada, al barrideRemolins. Es tracta d'un servei que vol oferir un espai segur a les persones que puguen haver-se sentit assetjades d'alguna manera durant la celebració. Allà, una psicòloga formada en esta matèria oferiràatencióalespersones que s'hi adrecen, donant-los la possibilitat d'accedir a un espai discret on poder explicar la situació, que puguen ser escoltades i que reben el suport i els suggeriments necessaris en cas que es produïsca alguna d'estes situacions. De la mateixa manera, també aconsellarà de les possibilitats a seguir en cas que la situació revertís una major gravetat.

El punt estarà disponible entre les 24 h i les 7 h i la ubicació se situa a la proximitat dels punts on la festa s'allarga més hores durant la nit.

Tant l'alcaldessadeTortosa, MeritxellRoigé, com la regidorad'Igualtat, DolorsBel, han insistit que es tracta d'un servei que vol tindre caràcterpreventiu: "la Festa és i ha de seguir sent un espai on tothom puga gaudir i passar-ho bé sense que això signifique molestar cap altra persona. I això vol dir que en cap cas es poden produir situacions de menyspreu o d'intromissions a ningú. Són del tot intolerables i no les podem acceptar de cap de les maneres", ha expressat l'alcaldessa. "Hem de conèixer els límits del respecte i saber que hem d'actuar amb respecte cap a la resta de persones", ha afegit la regidora d'Igualtat.

Les mesures de prevenció han inclòs diverses sessions de formació en esta matèria, que l'Ajuntament ha dut a terme les setmanes prèvies. Hi han participatrepresentants de les tavernes de la RutadelaSaboga i dels campaments, que han rebut formació sobre com actuar en cas que detecten alguna situació d'esta mena. Precisament, estos punts també poden oferir una primera atenció a les persones que es troben en la necessitat, mentre es requereix l'ajuda adient.

Al 2019, Tortosa ja va habilitar un punt lila durant les festes majors de la Cinta. Posteriorment, l'esclat de la pandèmia al 2020 va fer que fins a dia d'avui no s'hagen produït grans esdeveniments d'esta mena a la ciutat, fins a este moment. En les pròximes setmanes també s'ampliarà la formació preventiva al conjunt de penyes de la Cinta, amb vista a la festa major.

Totes estes accions formen part de la campanya de sensibilització implementada per l'Ajuntament de Tortosa per a previndre situacions de violències sexuals, i que recorda que "només sí és sí".