S’ampliarà la biblioteca municipal d'Alcanar amb la construcció d’una nova sala polivalent

El nou espai serà capaç d'acollir exposicions i altres projectes culturals

Cedida
Cedida | Ajuntament d'Alcanar
Aguaita.cat
08 de juliol del 2022
La biblioteca municipal d'Alcanar, Biblioteca Trinitari Fabregat, s'ampliarà, durant els pròxims mesos, amb la construcció d’una nova sala polivalent de gran amplada, capaç d'acollir exposicions i altres projectes culturals. El gran volum d'activitats i serveis que la biblioteca oferex a la ciutadania ha fet que l’actual sala d'actes no puga acollir totes les propostes ni el nombre de persones que es desitjaria, per este motiu s’ha vist necessari construir una nova sala polivalent. L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Sercodelta, SL, per un import de 276.000 euros (IVA exclòs), que serà finançat al cent per cent pel Departament de Cultura de la Generalitat.

Joan Roig, alcalde d’Alcanar i regidor de Cultura, destaca que "tindrem una sala d'exposicions gran i moderna, així com un espai de promoció de la cultura per a tots els canareus i canareves. Gràcies a l'horari tan ampli de la biblioteca, també podrem ampliar els serveis sense haver d'augmentar recursos ni personal".

L’ampliació es construirà a la part que ocupa l'edifici del carrer Carolines, a la segona planta. Urbanísticament, el projecte s'ha resolt seguint les directrius de la clau 12 del Pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) de l'Ajuntament d'Alcanar, que fa referència a una zona d'ordenació antiga i tradicional.

"La part que es construirà és una sala polivalent dotada amb tot el material necessari, just a la dreta mirant l'edifici actual des de la façana", explica Ivette Fibla, regidora d'Urbanisme. "L’obra, a més, contempla la instal·lació d’una escala metàl·lica d’evacuació que donarà accés al pati del Verger de la Mestra Gual".

Les dos plantes es troben comunicades per un ascensor perquè no hi haja cap barrera arquitectònica. "Amb aquesta actuació finalitzem les diferents fases de remodelació de la biblioteca perquè l’edifici quedarà totalment reformat i adaptat", conclou la regidora.

La Biblioteca Trinitari Fabregat
 
La Biblioteca Trinitari Fabregat és un equipament públic de referència al municipi. Després de l'ampliació del 2009, compta amb tres plantes diàfanes que acullen les sales de lectura, les sales d’estudi, una sala de formació i una altra d'actes, dos terrasses i un jardí. 

En l'actualitat, la biblioteca disposa d’un fons de 53.231 volums i té 7.325 socis. A més, compta una programació estable de referència: xarrades, exposicions, espectacles, concerts de format menut, etc. Pietat Subirats, directora de la biblioteca, declara que "a part de promocionar el coneixement a través de la lectura, també fomentem la cultura en les diferents vessants. Amb la nova sala podrem ampliar l’oferta i ens podrem aproximar a persones que no freqüenten la biblioteca".