El COPATE farà el segon tractament contra els mosquits en arrossars del Delta la setmana vinent

Els tècnics avaluen l'eficàcia del biocida BTI en la segona campanya d'aplicació

Una avioneta sobrevola arrossars per fer tractaments contra el mosquit al delta de l'Ebre
Una avioneta sobrevola arrossars per fer tractaments contra el mosquit al delta de l'Ebre | Anna Ferràs ( ACN)
Aguaita.cat
06 de juliol del 2022
Actualitzat a les 18:28h
ElConsorcidePolítiquesAmbientalsdelesTerresdel'Ebre (COPATE) farà el segontractament per combatre les larves de mosquit en arrossars periurbans, la setmana vinent. Concretament, es durà a terme a les zones de l'Ampolla, Camarles, l'Aldea, Deltebre, Riumar, Amposta, Eucaliptus, PobleNou, SantJaumed'Enveja, elsMuntells i laRàpita. La previsió és tractar 2.100 hectàrees d'arrossars en tres dies si les condicions meteorològiques ho permeten. Una avioneta estén el producteBTI, que també s'usa al riu Ebre per a les larves de mosca negra. És el segon any que es fa servir per al mosquit i n'estudien l'eficàcia als arrossars. Les pluges afavoreixen la proliferació del mosquit.

El segon tractament es programa pocs dies després del primer perquè s'ha detectat un increment de la població de mosquit a través de les captures d'adults que realitzen els tècnics del COPATE. Als espais naturals ja s'han tractat dues mil hectàrees, aproximadament, de les cinc mil previstes.

Paral·lelament, el presidentdelCOPATE, XavierFaura, s'ha reunit este dimecres amb el directordelsserveisterritorialsd'AccióClimàtica, JesúsGómez, per avançar en la redacció del conveni plurianual que ha de garantir tots estos tractaments.