Convoquen un acte per reivindicar la retirada del monument feixista de Tortosa

La Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes convoca un acte el pròxim 13 de juliol per reivindicar-ne l'enderroc

Vista del monument franquista de Tortosa.
Vista del monument franquista de Tortosa. | Sofia Cabanes
Aguaita.cat
05 de juliol del 2022
Actualitzat a les 9:51h
LaComissióperlaRetiradadelsSímbolsFeixistesdeTortosa ha convocat un acte el pròxim dia 13dejuliol a les 20 hores per denunciar que el monòlit seguix allà, dempeus al mig del riu. Una data simbòlica, ja que era la mateixa en què el Departament de Justícia s'havia marcat per començar les obres de retirada. En l'acte s'interpretarà l'obra de teatre 'Mort a les cunetes', de David Pintó i Joan Valentí. L'obra és un homenatge a les víctimes de la repressió franquista i va rebre els premis Millor Espectacle i Millor Actor a la 24a Mostra de Teatre de Barcelona el 2019. També comptarà amb la intervenció de SòniaCastelló, periodista, docent i membre del Grup DEMD-Ebre, que treballa per la memòria als instituts de les Terres de l'Ebre, i finalitzarà amb els parlaments dels portaveus de la Comissió.

Les obres continuen suspeses cautelarment per a jutgessa del jutjat  número2 del contenciósadministratiudeTarragona. El motiu són les mesures cautelars sol·licitades pel Col·lectiu per la ReinterpretaciódelMonumentalaBatalladel'Ebre (Corembe). De fet, la suspensió va arribar després que el mateix Corembe presentés un escrit denunciant que les obres havien començat a la platja fluvial de Ferreries. El mateix lloc on el dia 13 de Juliol hi ha convocat l'acte, al Passeigdel'Ebre.
 

Cartell de l'acte convocat per la Comissió per la Retirada dels Símbols Franquistes de Tortosa Foto: Cedida