L’Ajuntament de Deltebre estrena la Biblioplatja de Riumar per ampliar l’oferta cultural turística

La Biblioplatja disposa de llibres en diferents idiomes i també una selecció de literatura d’autors locals i de publicacions sobre el territori, des de cuina fins a rutes de descoberta de l’entorn

Aguaita.cat
04 de juliol del 2022
Actualitzat a les 12:48h
Es vol que la Biblioplatja inclogui diferents propostes com tallers infantils, activitats, presentacions literàries i col·loquis amb autors”
Es vol que la Biblioplatja inclogui diferents propostes com tallers infantils, activitats, presentacions literàries i col·loquis amb autors” | Ajuntament de Deltebre
L’AjuntamentdeDeltebre ha posat en funcionament un nou servei a la platjadeRiumar. Es tracta de la Biblioplatja, un espai que ha de permetre enfortir la promoció de l’oferta cultural a Riumar i que obrirà tots els dies, d’11h del matí fins a les 19h de la tarda.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha posat en valor “les constants millores que estem efectuant per tal que la platja de Riumar continuí sent una de les platges de referència d’arreu del país”. Per això, Soler ha detallat que “la biblioplatja s’emmarca en l’objectiu d’oferir un nou espai cultural per als veïns i veïnes que gaudeixen de la platja, i també per als turistes que any rere anys ens visiten”.

La Biblioplatja oferirà un serveidepréstec i disposarà d’una amplia oferta de llibres infantils, juvenils i per adults en català, castellà i altres idiomes com l’alemany, l’anglès, el francès i l’italià. A més, també s’ha fet una selecció de literatura d’autorslocals i de publicacionssobreelterritori, des de cuina fins a rutes de descoberta de l’entorn.

Laregidora de Defensa del Territori, Foment Cultural, i Igualtat i Gènere, AnnaGiménez, ha explicat que “la biblioplatja vol esdevenir un punt de trobada, un espai de comunicació obert a la ciutadania i a l’essència de les paraules”. “Per això – ha afegit Giménez – volem que aquest equipament sigui part activa de la platja i inclogui diferents propostes com tallers infantils, activitats, presentacions literàries i col·loquis amb autors”.

Este projecte de Biblioplatja se suma a l’aposta que l’AjuntamentdeDeltebre està efectuant per fomentarl’hàbitdelalectura entre els veïns i veïnes de Deltebre. Més enllà de la nova BibliotecaDelta de l’Ebre, el mes d’abril es van posar en funcionament les vitrines mòbils de LlibresNòmades, les quals estan distribuïdes en diferents punts del municipi, i compten  amb diferents llibres per tal que la ciutadania pugui agafar el que desitgi, anotar les dades requerides per al préstec, i realitzar posteriorment el retorn per tal que un altre usuari pugui fer-ne ús.

HissadadelaBanderaBlava

Paral·lelament, també s’ha efectuat la hissada de la Bandera Blava de Riumar, la qual es va recuperar fa 6 anys i que està plenament consolidada gràcies a les diferents millores a la platja i als nous serveis que durant aquests darrers anys s’han anat implementant.

El tinentd’alcaldia de #DeltebreSostenible, KilianFranch, ha explicat que “des de l’Ajuntament de Deltebre treballem per tal que la platja de Riumar, com també la platja de la Marquesa i de la Bassa de l’Arena estiguin en plenes condicions no només durant la temporada d’estiu, sinó també durant la resta de l’any”. Franch ha conclòs afirmant que “la bandera blava és un reconeixement a tota la feina que hem fet i que estem duent a terme per a la millora dels serveis de la platja”.
 
De fet, la platja de Riumar es neteja tots els dies durant la temporada d’estiu, i durant la resta de l’any es va efectuant un manteniment constant per tal que seguisca presentant una imatge òptima per a tota aquella gent que gaudeix de passejar per les passarel·les i caminar per la vora de la mar.