Arriba la sisena edició del Festival de Cinema de la Terra Alta In-fcta

El gruix dels actes tindran lloc a Bot però també n'hi haurà a Gandesa

Imatge d'arxiu del festival In-Fcta.
Imatge d'arxiu del festival In-Fcta. | Arxiu
Aguaita.cat
30 de juny del 2022
Actualitzat a les 19:53h
La sisena edició del FestivaldeCinemadelaTerraAlta, In-fcta, se celebrarà del 31 de juliol al 6 d'agost a Bot (Terra Alta). Després de dos anys d'aturada per la pandèmia, els organitzadors del certamen han presentat aquest dijous la cita "més ambiciosa" que, entre d'altres, descentralitza alguns dels actes del programa. Així, a més de Bot, Gandesa també serà seu del festival. Els actors JuliFàbregas i JordiDíaz inauguraran el certamen i presentaran els curtmetratges i films que es podran veure durant tota la setmana. Cada jornada tindrà una temàtica concreta, com ara curts professionals, foment local -en este apartat es projectarà 'Alcarràs' de CarlaSimón-, públic familiar o treballs no professionals.

Cada matí del festival hi haurà jornades formatives amb tallers impartits per personalitats del món del cinema i l'art, i el dissabte 6 d'agost hi haurà la gala de tancament amb el lliurament de premis del concurs de curtmetratges In-fcta 2022.

El certamen va néixer el 2017 de la mà de l'actor IvanMassagué i de Sorolla't, grupdedinamitzaciólocaldeBot. Es tracta d'una mostra amb el cinema com a eix central, però que el combina amb moltes altres expressions artístiques i culturals.