Presentació Programa de Festes Majors de Roquetes 2022

Les Festes Majors de Roquetes 2022 se celebraran de l'1 al 10 de juliol i per primer any hi haurà hereus i hereuets

Presentació dels actes i del programa de Festes Majors de Roquetes 2022, dissenyat per l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch
Presentació dels actes i del programa de Festes Majors de Roquetes 2022, dissenyat per l'il·lustrador roquetenc Ignasi Blanch | Roquetes Comunicació
Aguaita.cat
28 de juny del 2022
Actualitzat el 29 de juny a les 0:05h
El president del PatronatdeFestesdeRoquetes, JuanCarlosSangres, l'alcaldedeRoquetes, IvanGarcia i el regidordeFestes, SiscoOllé, han presentat oficialment el llibre del programa de les FestesMajorsdeRoquetes2022, que se celebraran de l'1al10dejuliol

El regidor de Festes, SiscoOllé, ha destacat la portada del llibre de festes que novament és obra de l'il·lustradorroquetenc, IgnasiBlanch, aquest any amb el lema "Ens devíem un pas doble". Ollé ha agraït "l'esforç del Patronat per organitzar la multitud d'actes que s'han preparat, que seran aptes per a tothom i per a totes les edats amb l'objectiu que la gent surti al carrer i s'oblidi del mal tràngol que ha suposat la pandèmia". Ollé ha destacat com a novetat important, que "ha partir d'este any les Festes Majors de Roquetes comptaran amb HereusiHereuets, un canvi de dinàmiques a favor de la igualtatdegènere que han vingut per a quedar-se".

Per la seua part, el president del PatronatdeFestesdeRoquetes, JuanCarlosSangres, ha ressaltat dels actes programats aquest any, l'homenatge que el divendres 1 de juliol es farà als gegants de la ciutat, Isabel i Gregori, pel seu 75èaniversari després de l'acte de presentació de pubilles i hereus. A l'ofrenadeFlorsFruitsportaranlabandera de la ciutatl'AssociaciódeDonesdeRoquetes pel seu 25èaniversari i els portadors de la bandera del Patronat de Festes seran EncarnaCardona i RobertMonllau, per la seua plena dedicació a l'entitat durant 20 anys. Una altra de les novetats d'este any és la 1atrobadamulticultural organitzada per CàritasRoquetes, amb la qual es vol donar visibilitat a totes les cultures que hi conviuen a la ciutat i alhora integrar-les també a la festa major mitjançant la gastronomia i la música.

Sangres també ha destacat "la inscripció de 12 colles per participar en les tretze proves del concurs de "Joves i No tan Joves" així com la implicació que han tingut les diferents entitats de la ciutat en la programació de la festa omplint-la d'activitats".

Finalment l'alcalde de Roquetes, Ivan Garcia, ha celebrat el retorn a la normalitat després de dos anys de restriccions per la pandèmia i ha insistit en que "per primera vegada les fetes tindran hereus i hereuets, un fet que demostra que la igualtat és un dels objectius de l'equip de govern". Garcia ha volgut "agrair especialment el treball del Patronat durant els seus 49 anys d'història perquè tots puguem gaudir de les Festes Majors". 

Una altra de les novetats que ha anunciat és el sentit a la inversa del recorregut de l'Ofrena que acabarà a l'HortdeCruells, i que té com a convidada la presidenta de la DiputaciódeTarragona, NoemíLlauradó, segons Garcia, "com a mostra d'agraïment per haver estat molt al costat de l'Ajuntament durant aquesta legislatura". El PuntLila "també estarà present durant les nits de ball per donar informació o oferir ajuda si alguna persona se sent amenaçada". L'alcalde també ha destacat "l'exposició fotogràfica "RoquetesOrígens" amb imatges antigues del municipi que es podrà veure als aparadors dels comerços de Roquetes i Raval de Cristo i que es promocionarà amb dues grans lones que estaran situades al carrer Major enfront de l'església".

També ha ressaltat la figura de la persona convidada a fer el pregó d'estes festes, la roqueteraNoèliaGallardoBorràs, investigadora del grup de RecercaenPatologiaOncològicaBioinformàtica ubicat a l'Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, que treballa en el ProjecteEmma d'investigació del càncerdemama.

Finalment, Ivan Garcia ha anunciat la novetat de "la utilització d'un gotreciclable a la terrassad'estiu que es podrà adquirir a la taquilla al preu de 3 euros que seran reemborsats quan es retorni en acabar la nit de ball, amb l'objectiu de reduir la gran quantitat de residus que es generen durant les festes i alhora també promoure la igualtat amb el lema "Respecta'm o a fer Punyetes" que porta imprès el got".
 

Got reciclable que es podrà adquirir a la terrassa d'estiu, a les guixetes durant el ball Foto: Roquetes Comunicació


Les Festes Majors de Roquetes es caracteritzen per la gran participació de la gent en actes com el gran Cosso-Iris, la festa de la bicicleta, el sopar de la cabra, les menjades populars, les exhibicions de vaquetes i correbous, el correfoc, les nits de ball amb orquestres, el concert de Pepet i Marieta o el Rocket's Festival d'entre les moltes activitats programades.