Denúncia per agressió homòfoba a Deltebre: «En la vida m’ho hagués imaginat»

Una parella resulta agredida a l'interior d'una discoteca del municipi durant la revetlla de Sant Joan

Exterior del CAP de Deltebre, on van ser atesos.
Exterior del CAP de Deltebre, on van ser atesos. | Google maps
S.B.
26 de juny del 2022
Actualitzat el 27 de juny a les 9:06h
Contusions, alguna fractura òssia, hemorràgia, nervis, mal de cap... són algunes de les lesions i símptomes que reporten els informes mèdics resultat de l’assistència que estos dos homes van rebre al CAP de Deltebre primer i a l’Hospital Comarcal d’Amposta després durant el matí del passat divendres 24 de juny. Poques hores abans, el que havia estat fins aleshores una tranquil·la revetlla de Sant Joan va acabar amb violència, la que van patir esta parella i un company amb qui havien sortit a divertir-se en ser agredits a l’interior d’una discoteca de Deltebre. Una agressió homòfoba, apunten, perquè l’agressor, un home alt i corpulent al qual se n’hi va unir un segon, va abraonar-se contra ells quan aprofitant una visita al lavabo havien intercanviat unes paraules que evidenciaven la seua relació sentimental. Afirmen que a la sala de ball havien preferit no donar-se massa mostres d'afecte tot i que son parella, precisament per evitar “cridar l’atenció”. Tots dos han presentat una denúncia davant els Mossos d’Esquadra.
 

Contusió a l'ull d'un dels homes agredits. Foto: Cedida


La nit va començar amb un relaxant sopar en un restaurant de l’Ampolla. Hi vam anar dos parelles, i cap allà a les 3 vam decidir anar a Deltebre a la discoteca. Un dels quatre amics va marxar a casa i els altres tres van decidir continuar la nit una estona més. “Vam demanar un cubalibre a la primera barra però vam veure que la gent que hi havia era molt joves –ells ronden la cinquantena d’edat-, així que vam anar a mirar a la sala de dins”, explica un dels homes agredits a l’Aguaita.cat. En un moment de la nit, ell i el seu company van marxar al lavabo i allà es van intercanviar algunes paraules de carinyo en una conversa ordinària i sostenen que això hauria indignat l’agressor: “Va sortir d’un dels banys, va agafar del coll al meu company, el va treure fora i va començar a donar-li patades i punyades per tot, a l’esquena, a la cara, estava acarnissant-se”, explica encara nerviós i trist. “Em vaig posar al mig i va començar a pegar-me a mi també, juntament amb un altre home que s’hi va sumar per pegar-nos, ens estaven rebentant i la gent ho mirava i enregistrava”, explica. La pallissa va durar uns 10 minuts, calculen, fins que van arribar els guàrdies de seguretat i els van treure fora pensant que inicialment que potser havíem fet alguna cosa malament, “però nosaltres no vam fer res per provocar això. Fins i tot després ens van comentar que no sabien a què havia pogut respondre este comportament, nosaltres estàvem de “bon rotllo”, això va ser un atac homòfob pel sol fet de mostrar-nos afecte”, lamenten.
 

Els dos homes van rebre assistència mèdica i un d'ells té fractura òssia al peu. Foto: Cedida


Després d’avisar el 112, van acudir agents dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Local de Deltebre. Els agredits van anar al Centre d’Atenció Primària de Deltebre, on els van fer la primera assistència. En un dels informes es detalla l’existència de fractura al peu dret, traumes facials i corporals deguts a les patades, mal de cap, intranquil·litat. En el segon,  traumes múltiples a la cara i el cos, dolor, lesió a l’ull esquerre i al braç dret. Després van anar a la comissaria dels Mossos d’Esquadra d’Amposta a denunciar els fets i com que el dolor persistia en algunes zones del cos van tornar a Amposta per ser visitats a l’hospital comarcal d’Amposta. “Al meu company a les radiografies se li va veure fractura òssia al peu i el van enguixar i a mi  a la ma i a la columna no se’m veia perquè està inflamat”.

Esperen que l’agressor siga detingut. “Sembla mentida que en ple segle XXI ens haja pogut passar això. No ens agrada cridar l’atenció ni donar mostres de que som parella per tindre la nostra intimitat però esta vegada ens van sentit, és increïble, com si ho veiés en una pel·lícula, necessitem que se sàpiga”, conclou l’home.