L'escola de Sant Llàtzer de Tortosa denuncia pintades homòfobes

Els alumnes van pintar l'Arc de Sant Martí en un pas de vianants com a mostra de tolerància i aquest matí han vist, disgustats, les amenaces homòfobes davant el seu col·legi.

Els alumnes de l'Escola Sant Llàtzer demanen que s'aturen els actes homòfobs davant la seua escola i davant la societat
Els alumnes de l'Escola Sant Llàtzer demanen que s'aturen els actes homòfobs davant la seua escola i davant la societat | Cedida
20 de juny del 2022
Actualitzat a la 13:15h
"Disgust, indignació i molta tristesa". Així defineix Anna Panisello, la cap d'estudis de l'Escola Sant Llàtzer, a Tortosa com es senten mestres, pares i alumnes del centre este matí.

Els alumnes van pintar, fa uns dies l'Arc de Sant Martí en un pas de vianants com a mostra de tolerància i aprenentatge sobre la diversitat i les maneres d'estimar i sentir i este matí han vist disgustat les amenaces homòfobes davant el seu col·legi amb una pintada a sobre del seu arc de Sant Matí on deia: "No queremos maricones"."Primer aviso".

"No es tracta ni d'una bretolada ni d'un fet aïllat, és molt més greu, és el missatge que deixa en els nostres infants, que han vist amb disgust la pintada i els més petits preguntaven que passava i els ho havíem d'explicar" recalca Panisello.

L'escola ho ha denunciat a la Policia Local de Tortosa i compta amb el suport de l'Ajuntament.
 

Amenaça homòfoba davant de l'escola Sant Llàtzer, a Tortosa Foto: Cedida


L'Ajuntament de Tortosa condemna les pintades de caràcter homòfob i de to amenaçant que s'han dut a terme al pas de vianants situat al davant de l'escola de Sant Llàtzer, al punt on està pintat l'arc de Sant Martí com a símbol d'integració de totes les persones LGTBIQ+.Els fets ja s'han posat en coneixement de la Policia Local de Tortosa per tal que puguin ser investigats.

Paral·lelament, l'Ajuntament ja ha activat una actuació per a esborrar la pintada homòfoba i, posteriorment, reintegrar la pintura de l'arc de Sant Martí.Mestres, pares i alumnes han mostrat la seua repulsa als fets concentrant-se davant de l'Escola de Sant Llàtzer este matí on també s'hi han sumat els professors i alumnes de l'Institut Cristòfol Despuig, proper a l'escola.

És molt més que una pintada, és un pas enrere com a societat, és impregnar de por el subconscient dels infants que un dia potser senten i estimen fóra de la normativa establerta i la família tradicional patriarcal. No és una pintada, és un retrocés que entra quan obres les portes a la intolerància i al feixisme.

En paraules de la cap d'estudis del centre "Com a mestra i com a mare, em preocupa pensar que encara estem així, amb aquest retrocés en ple S.XXI, tota la  comunitat educativa estem molt tristos".