La Mostra de Jazz de Tortosa recupera el format habitual i torna a programar artistes internacionals

Entre els caps de cartell figuren noms com Mike Stern, Dennis Chambers, Pepe Rivero o Soul Teller, a més d'una trentena de concerts repartits per la ciutat

Aguaita.cat
15 de juny del 2022
Actualitzat el 16 de juny a les 12:42h
Presentació de la 29a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa
Presentació de la 29a edició de la Mostra de Jazz de Tortosa | Cedida
LaMostradeJazzdeTortosa viurà la vint-i-novena edició de l'1 al 16dejuliol. La música tornarà a ser protagonista al festival musical més destacat del calendari, que també és un dels més destacats del conjunt del país, atesa la seua proposta. Després de dos anys en els quals tot i haver-se mantingut al calendari ha calgut adaptar la programació a les mesures de prevenció, ara la Mostra torna al format clàssic de les últimes edicions.

Això farà que els concerts dels capsdecartelltornenalteatreauditoriFelipPedrell, mentre que la resta de concerts que configuren la Mostra, prop d'una trentena, tornaran a inundar els carrers i les placesdeTortosa amb la implicaciódirectadelsector de la restauraciódelaciutat.

La recuperació del format habitual també s'uneix a la recuperació dels artistes internacionals dins de la Mostra. En este sentit, destaca el concert que reunirà damunt del mateix escenari a diversos artistes de renom amb els seus respectius instruments: el dimarts5dejuliol actuaran MikeStern (guitarra), LeniStern (guitarra), DennisChambers (bateria), BobFranceschini (saxofon) i ChrisMinhDoky (baix). "Una banda de luxe que reuneix alguns dels millors músics a nivell mundial", ha subratllat el directordelaMostra, XaviBertomeu.

Elconcertinaugural d'enguany tindrà lloc l'1dejuliol, a càrrec d'un altre dels caps de cartell d'esta edició: el de SoulTeller, formació liderada per MiguelAngelJulián. També a l'auditori, l'endemà dissabte2, la coralFluminedeTortosa interpretarà diversos temesd'Sting, mentre que el dimecres 13 de juliol tindrà lloc el quart concert del cap de cartell: serà un concert únic, fet expressament per a l'ocasió, que només es podrà veure i escoltar a la Mostra de Jazz de Tortosa. Coincidint amb l'aniversari del centenari de la mortdelcompositortortosíFelipPedrell, la Mostra ha convidat a l'artistacubàPepeRivero a fer un concert que pose en valor esta efemèride. El resultat són algunes de les peces dels repertorisdePedrell i d'alguns dels seus deixebles més importants, com Falla, Albéniz o Granados, passades pel sedàs del jazz.

Estos quatre seran els únics concerts que seran de pagament, amb entrades entre els 8 i els 20 euros, que es podran començar a adquirir a partir del dilluns 20 a la web de la Mostra. Com és habitual, la resta de concerts s'escamparan per tota la ciutat, amb la participació directa de bars i restaurants del municipi. Prop d'una trentena de concerts que també obren les portes als grups emergents a través de l'EspaidelJazzJovedelsPaïsosCatalans. Com a curiositat, un dels grups que hi actuaran serà D'onEtsTrio, formació de tres ciutadans ucraïnesos de la regió del Donetsk establits des de fa temps a Reus, que traslladen la música tradicional del seu país als ritmes del jazz.

"Tornem al format clàssic de la Mostra i ho fem amb molta energia. Tenim un dels festivals més importants no només de les Terres de l'Ebre sinó de Catalunya. La gent d'aquí podem veure concerts de caràcter internacional sense moure'ns de casa, a la vegada que obrim les portes a tota la gent que ens vindrà a visitar", ha remarcat l'alcaldessa, MeritxellRoigé. Un format de la Mostra que es va estendre a tres caps de setmana, "per fer un impuls de promoció econòmica, d'acord també amb els sectors implicats de la ciutat", ha recordat el regidordeCultura, EnricRoig.

Per al final de festa, la Mostra ha convidat al grup La Soul Machine, amb un concert obert a tota la ciutadania que aprofitarà la nova configuració de la renovada plaça de l'Ajuntament la nit del dissabte 16.