Torna la jornada de neteja solidària Catalunya CleanUp Challenge a la platja de les Cases

La iniciativa del pròxim diumenge consta en netejar els trams de costa compresos entre les Cases, el Marjal, l'Estanyet i Sòl de Riu

Platja de La Marjal, a les Cases
Platja de La Marjal, a les Cases | Arxiu
Aguaita.cat
15 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:01h
Un any més, l'Ajuntamentd'Alcanar s'adherix al CleanUpChallange per promoure accions de sensibilització a través de la recollidaderesidusabocatsil·legalment al medinatural. En esta ocasió, el diumenge, 19 de juny, s'ha organitzat una jornada de netejasolidària de la platjadellitoraldelesCases. El punt de trobada serà a les 10 h al passeig de les Cases, a la PlatjaMarjal i al final del carrer Lepanto (davant del pàrquing).

L'objectiu és sensibilitzar a totes les veïnes i veïns de la comarca sobre la necessitat de tenir cura del medi ambient. La iniciativa del pròxim diumenge consta en netejar els trams de costa compresos entre lesCases, elMarjal, l'Estanyet i SòldeRiu. Per a fer-ho, és necessari que tothom dispose de guants, calçat i roba adequada. També és necessari portar aigua i menjar. A més, els menors d'edat han d'anar acompanyats d'una persona adulta responsable.

RobertGarcia, fundador i impulsor del CleanUp Challenge Catalunya recorda que "portarem a terme una acció comuna per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura".

Per la seua banda, JordiBort, regidordeMediAmbient de l'Ajuntamentd'Alcanar, recorda que "és important respectar allò que ens envolta. Els residus són una problemàtica i pensem que, novament, esta jornada de neteja serà una bona manera de conscienciar a la ciutadania i  fer-la passar a l'acció no només a través d'aquesta jornada, sinó també en situacions futures".

El CatalunyaCleanUpChallenge proposa a tota la ciutadania un repte pel medi ambient: fotografiar la brossa que es trobe i que es registre en una base de dades per a fer-nos una idea dels residus que ens envolten. Per a fer-ho és tan senzill com descarregar-se una aplicació mòbil, fer la foto i pujar-la amb una etiqueta i la seua geolocalització.

Participar en el repte és molt fàcil: només cal descarregar-se l'aplicació de mòbil gratuïta Litterati, unir-se al repte amb els codis MONTSIA, CATALUNYA i tenir ganes de millorar l'entorn. També es pot compartir a les xarxes socials a través de les etiquetes #montsiacleanupchallenge #catalunyacleanupchallenge.

Passes a seguir per a portar a terme l'acció:

1.- Descarregar l'App LITTERATI (disponible per IOS i Android)

2.- Entrar els codis: MONTSIA, CATALUNYA

3.- Fotografia cada peça de brossa que vulguis recollir (una peça per foto )

4.- Recull-la i diposita-la en el dipòsit de deixalles adequat.

5.- Puja-la al núvol i etiqueta-la amb la descripció de l'objecte, el material i la marca comercial.